Inför V75 (dubbeljackpot): Eriksson har laddat inför V75 på hemmabanan

83

Inför V75 (dubbeljackpot): Eriksson har laddat inför V75 på hemmabanan

Skellefteå kör V75® en gång om året.
Då har hemmatränaren Jens Eriksson laddat lite extra och startar ett intressant nyförvärv.
– Polar Operation är en jättefin häst och det är inte ofta man får in en sådan ”skjutare” i stallet.

En gång om året har Skellefteå V75 och den här gången är det kryddat med en dubbeljackpot. Hemmatränaren Jens Eriksson har stallet i form och har i dagarna fått in ett spännande nyförvärv.
– Polar Operation (V75-5) är köpt till stallet och det känns väldigt spännande. Det är inte ofta man får köpa en så fin häst, säger Jens Eriksson.
Det treåriga stoet kommer från Stefan Melander och har vunnit tre lopp på nio starter.
– Hon kvalade in till den korta E3-finalen och senast var hon med i ett uttagningslopp till Svenskt Travoaks. Hon har inte riktigt räckt till ännu, men har inte rutinen och hårdheten ännu. Nu har jag haft henne i en vecka och det är en väldigt fin häst. Nu har jag svårt att sätta in henne i loppet och hon får bedömas på sina tidigare meriter. Förhoppningsvis kan ett miljöombyte ge lite effekt. På sikt hoppas jag att vi kan vara med och kriga lite i årgångsloppen.

”Blev som en ny häst…”
I samma lopp som Polar Operation startar har Jens Eriksson bra koll på finske B.Sacamano, som han kört två gånger med framgång.
– Jag har vunnit bägge gångerna. Det är en väldigt bra häst som har lite problem med aktionen och är lite hackig i travet. Senast var han utrustad med urryckare för första gången och det blev som en ny häst när jag ryckte dom 500 meter före mål. Vi vann överlägset och det fanns krafter kvar. Han måste räknas i det här loppet och jag vill inte spekulera om den hästen har bättre chans än Polar Operation då jag inte har kört henne i lopp ännu.
Stallet har ytterligare två hästar till start i omgången, två riktiga trotjänare som hittat formen på allvar.
– Lexington Tooma (V75-7) håller riktigt bra form och har verkligen växlat upp i de tre senaste starterna. Hästen känns fortsatt fin i jobben och jag tror att han gör ett bra lopp. Det är klart att man blir lite uppgiven när man ser spåret. Vi får göra det bästa av det och hoppas på tur och ett högt tempo. Han tävlar barfota den här gången.
– Zorro Swing (V75-7) håller också mycket bra form. Han har varit med i tuffa öppningar i de två senaste starterna och det har kostat på. Nu har han ändå haft kraft att spurta till slut och senast så hängde han på Even’s Cool Boy och Swagger över upploppet. Även Zorro Swing är missgynnad av ett sämre läge och måste ha mycket tur.

Föregående artikelFortsätter den svenska dominansen i Hamburg?
Nästa artikelInför V75 (dubbeljackpot): Från söder till norr på V75-turné

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.