Inför V75® (dubbeljackpot): ”Plan A är att köra i spets”

148

Fyra spelare tycker till om ATG:s nyheter

Livet leker för Jonas Moberg.
Han satsar hårt och har byggt en ny bana och driver även egen uppfödning.
På lördag hoppas han krydda tillvaron med en seger på V75® när Romme bjuder på dubbeljackpot.
– Gandalf Jaam är en bra häst och jag laddar för ledningen och tror på chans.

Jonas Moberg har varit med länge i branschen och plockade ut sin proffslicens 1990. Han håller till i Östensbyn i Värmland på en anläggning han lagt ner både sin själ och en hel del pengar på.
– Jag har satsat efter mina förutsättningar och den senaste investeringen är en bana med både rejäla rakor och backar. Den är 1300 meter och på ena sidan går det uppför och sedan en vid sväng och sedan en raka på 500 meter. Jag har även en rakbana och rundbana. Ett träningspass tar ungefär 1 timme och 45 minuter och då är även vilan inräknad, det är viktigt att hästarna får pusta ut mellan passen. Sedan har jag ordnat så att hästarna kan gå i lösdrift och hagarna är rejält tilltagna, hästarna ska vara i rörelse så mycket som möjligt, berättar Färjestadstränaren.

Satsar på kvalité
I stallet finns drygt 20 hästar och det är mycket fokus på unghästar. Jonas driver egen uppfödning (Jaam-hästarna) och kör även in ettåringar åt andra tränare. En av dem är Daniel Redén och framgångarna har inte låtit vänta på sig.
– Jag har tränat upp både Diana Zet och Don Fanucci Zet. I den kullen var även Milady Grace med och det känns bra att varit med på ett hörn i deras karriärer. I år har jag fyra hästar åt Redén och några stycken åt ett par andra tränare. När det gäller min egna uppfödning har vi fem fölston och satsar på kvalité. Jag har ettåringar efter bland annat Readly Express och Nuncio, säger Jonas Moberg.
Intresset är stort och två av unghästarna är redan sålda.
– Det är gamla hästägare som ofta köper in sig i uppfödningarna. Jag har bra människor runt mig och vi är som en stor familj. En av ägarna kommer till gården varje tisdag och fredag och hjälper till och kör. Vi har det trevligt och det är en hel del skratt.
Stallet har även starthästar och en av de bättre är 6 Gandalf Jaam (V75-1) som nu tar steget ut i travets elitserie.
– Jag tycker att han är så pass bra att han ska kunna duga där. Han var riktigt bra i våras, men sedan tappade han stilen och vi fick åka till veterinären. Nu har han hittat tillbaka igen och har varit mycket bra vid segrarna på slutet. Han känns fortsatt fin i träningen och jag tror på en bra insats.
Är han snabb från start?
– Han kan öppna och sedan gäller det att pricka rätt. Senast hade vi samma spår som på lördag och då öppnade han snabbt även i en omstart. Plan A är att köra i ledningen och jag tycker att han är klart bäst när han är med där framme. Jag gör inga ändringar i varken balans eller utrustning.

Föregående artikelLätt match för Face Time Bourbon
Nästa artikelJanne Jackpot inför V75 – Uj uj uj… kolla förra lördan… RESPEKT

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.