Inför V75 (dubbeljackpot): Skoryck och jänkarvagn

92

Inför V75 (dubbeljackpot): Skoryck och jänkarvagn

En segerstaplare och ett nyförvärv.
Joakim Lövgren har två spännande hästar under lördagens V75® med dubbeljackpot.
– Min uppgift är att se om vi kan hitta någon växel till i henne, berättar han om tyskan 13 Ovation L.A. (V75-4).

49 miljoner kronor väntar en ensam vinnare under lördagens V75® från Jägersro.
Vi fick en pratstund med Joakim Lövgren som selar ut en intressant duo och börjar med 7 Oscar L.A. (V75-1), som ståtar med fyra raka segrar.
– Jag har alltid haft ett stort förtroende för den hästen. Han har alltid gjort bra lopp. Det är inte varje gång han har fått möjligheten att vinna, han har varit lite bortlottad och hamnat lite fel på det, men han har alltid gjort bra prestationer. Nu har det flutit på under sensommaren. Han har bara gått ut och levererat sin grej. Jag har uppskattat hans prestationer, men jag har inte varit överraskad.
Vad tänker du om den korta distansen för honom nu?
– Den hade egentligen inte varit några problem, bara han hade haft ett spår lite längre in. Det är helt klart att uppgiften blev svårare nu.
Vad tror du om chanserna att besegra favoriten 3 Rackham?
– De har mött varandra tidigare de här två hästarna och Rackham är en väldigt fin häst som också är en väldigt bra sprinter. Han har nästan fått bästa läget också. Inte förvånande att han har gjorts till favorit. Han är den störste motståndaren för oss, men sedan finns det flera andra som visat riktigt bra form. Jag tycker att både 5 Bordeaux S. och 1 Adde S.H. kommer med färska toppinsatser i kroppen. 9 Emoji har jag mött både med Oscar och med andra hästar, och det är ingen häst man skojar med. Det är ett bra silverförsök.
Det är ingen skoinformation från starten i Tyskland senast, hur såg det ut då och hur blir det imorgon?
– Jag körde barfota runt om även i Tyskland. Så blir det imorgon också.
Ändrar du något?
– Han har gått med jänkarvagn lite på slutet och han verkar gilla det. De två senaste starterna har jag kört med vanlig vagn. Imorgon tänkte jag ta fram jänkarvagnen till honom och hittills känns det som att han gillar den.

”En flyfotad märr”
Berätta vad Ovation L.A. är för häst.
– Det är en ganska typisk Muscle Hill-märr. En talangfull elegant häst som har tagit många segrar i början av karriären för att hon haft så lätt för sig. Har väl inte övertygat lika mycket den här säsongen som hon gjorde i fjol, det har blivit mer andrapris. Vi får se om vi kan få lite vinnarskalle och lite bättre statistik på henne i år. Jag fick hästen för bara några veckor sedan och tog hem henne samma dag som hon startade i Hamburg senast. Hon har inte behövts tränas upp, utan vi kör på och får se hur hon passar i det svenska systemet med voltstart och springspår. Det är en flyfotad märr det här så lite spännande ändå tycker jag att det ska bli.
Kan det vara en skräll?
– Hon har varit i Sverige förut och vunnit två lopp i lite bättre konkurrens, det har inte några blufflopp hon har vunnit. Jag tycker att det vore fel att såga henne. Jag kan inte säga exakt hur bra häst det är och hur långt hennes form räcker, men lite spännande med läge och att hon har lätt för att springa fort.
Hur har det varit med balansen på henne, blir det några ändringar?
– Jag tänkte jag skulle köra barfota med henne, runt om. Barfota fram vet jag att hon har gått förut. Jag får bestämma mig efter värmningen imorgon, men tanken är runt om.
Vem tror du mest på?
– Oscar har jag tränat i två år så där känner jag mig trygg med vad han kan. Det gäller att han inte får för yvigt lopp och hamnar punschigt på det här. Det är lätt att det blir så över 1 600 meter.
– Ovation L.A. är i slutet av sin karriär och ska betäckas till våren. Min uppgift är att se om vi kan hitta någon växel till i henne innan hon ska bli fölsto. Vi får se helt enkelt, jag vill inte såga henne på förhand.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMiljoner på spel när Ecurie D. utmanar hemmaeliten
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Ohlsson defilerar med två månader kvar

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.