Inför V75 (dubbeljackpot): Tre outsiders från formtränaren

116

Inför V75 (dubbeljackpot): Tre outsiders från formtränaren

I lördags vann han STL Open med Esprit Sisu och i torsdags vann han alla fyra lopp han körde på Umåker.
Nu siktar formtoppade Daniel Wäjersten på nya segrar inom V75.

Inför tävlingarna på fredagskvällen ståtade Daniel Wäjersten med 10 segrar på sina 21 senaste starter som tränare.
Toppen var förstås triumfen i lördags då Esprit Sisu spöade övriga Sverigeeliten och drog in 750 000 kronor.
På lördag startar Wäjersten två hästar på V75 och har dessutom en intressant lånestyrning.
Vad är framgångsfaktorerna?
– Framförallt har vi haft bra kontinuitet i träningen. Vi är noga med att köra på material på banor och allting så att det ska funka. Det är inga stora grejer, det är mer långsiktigt arbete med hästarna, förklarar formtränaren som börjar med att sela ut 8 Diones Smaragd i V75-3.
– De tränade ihop igår våra två hästar och jag var nöjd med Smaragd. Vi testade rycktussar för första gången. Det gav ingen supereffekt men hon ska väl kunna tända till lite grann när man drar bomullen ur öronen på henne på upploppet. Det känns som plus för mig i alla fall.
Är det ett tänkbart scenario att du skickar iväg från start, kommer ner i rygg på favoriten 1 Bird Lane och sedan kan utnyttja open stretch. Vad tror du om det?
– Det är absolut ett loppscenario. Det gäller att vi kommer iväg bra från start bara. Jag tycker att hon är lite över medel snabb i volt så det är upp till kusken att komma iväg bra. Hon har gått med järnskor och barfota bak, nu blir det aluminiumskor fram och barfota bak. Vi lättar några gram som ska kunna göra att hon kan springa lite snabbare lite längre.
Hur upplever du open stretch-spåret på Skellefteå?
– Längden är inte några större problem, men det är väldigt smalt. Det är nästan så att det tar lite tid för hästarna att förstå att de ska springa där. Det kommer även lite sent på rakan. Det finns där, men du ska ha en riktigt snabb häst för att kunna nyttja det.

”Bäst när han fått tuffa på utan rygg”
Nästa häst är 12 Spickleback Face (V75-1) som gjorde debut för Wäjersten senast och vann i stor stil.
– Han var bra senast, nu blir det 12-13 dagar mellan loppen och det är väl okej. Det är bra hästar i silver, han är ganska bra själv, men nu drog vi sämsta startspåret samtidigt som värsta motståndarna fick bra spår. Det känns väl lite sisådär. Jag hoppas att det ska bli lite körning, att det inte blir lugnt första 500, då blir det svårt för oss.
Hur har han tagit förra loppet?
– Det känns bra, han gick lite lugnt i slutet på förra veckan och har sedan tränat enligt plan måndag torsdag. Det ser bra ut. Det hade väl inte skadat om det varit några dagar till mellan loppen, men det är helt okej.
Vad tycker Spickleback Face om att göra lite själv i loppen?
– Han har nästan varit som bäst när han fått tuffa på utan rygg, han är lite stänkrädd och sådär. Han har verkligen en bra moral så det är ingenting som oroar. Det är ingen häst som måste sitta till 400 kvar, eller gå i ryggar.
– Känts bra, gick lite lugnt i slutet på förra veckan och har sedan tränat enligt plan måndag torsdag. Det ser bra ut. Det hade väl inte skadat om det varit några dagar till mellan loppen, men det är helt okej.
Ändrar du något?
– Nej, det blir barfota, halvstängt fast bomull och vanlig vagn. Som senast.
Vad säger du om 5 Foppa (V75-5) som du kör åt Markus Pihlström?
– Det är en kapabel häst. Jag har kört honom ett par gånger. När han startade på Umeå och var tvåa var han jättefin på barfota. Han fick stryk då regelrätt av Henrik Svenssons häst (1 Underbarosåfin) som väl är den med högst kapacitet i loppet. Vi får se var den hamnar. Jag tycker att han är en typisk outsider, som mina två egna också.

Föregående artikelV75 med TIPSAREN från SPELGUIDEN AB
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby 9 oktober 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.