Inför V75: Elitloppshästen redo för comeback – ”Bra chans direkt”

123

inför v75® elitloppshästen redo för comeback – bra chans direkt

Han var trea i Paralympiatravet i fjol och kvalade även in till Elitloppets final.
På lördag gör stjärnhästen Night Brodde comeback – och går direkt ut i den första deltävlingen till Paralympiatravet.
– Hästen känns jättefin och har fått bästa tänkbara startspår. Han måste ha bra chans direkt, säger Markus Waldmüller, försteman i stall Conrad Lugauer.

Åby-travet är värd för V75® och på lördag drar uttagningsloppen igång till årets första stora lopp, Paralympiatravet. Conrad Lugauer låter sin stjärna Night Brodde årsdebutera efter ett uppehåll på ett halvår. I fjol etablerade sig topphästen i den översta eliten när han vann sin årsdebut – som för övrigt var en deltävling till Paralympiatravet – och blev trea i finalen. Han fick sedermera en inbjudan till Elitloppet där han gick till final via en fjärdeplats i försöket. I elitloppsfinalen blev han däremot diskvalificerad för galopp. Night Brodde fick därefter inte riktigt till det under den andra delen av säsongen, och efter att ha tävlat såväl i Italien som i Österrike blev det bokslut redan i oktober.
– Jag är rejält förkyld och har så ont i halsen. Ring Markus för jag har svårt att prata och måste spara rösten, säger Conrad Lugauer som ringer upp efter att vi har sökt honom.
Jägersro-tränaren hade själv en riktig kanondag i lördags på Solvalla med seger i V75 och i Margaretas Tidiga Unghästserie. Det blev totalt över 600 000 kronor inkört den dagen. Vi ringer istället upp Lugauers försteman Markus Waldmüller som delger oss information om hästarna på V75.
Vi börjar med den hetaste av dem och som även verkar vara bästa chansen om man får tro Markus Waldmüller.

”Har kört tuffare intervaller – bästa chansen i omgången”
– 1 Night Brodde (V75-3) 
fick en tidig vila och vinterträning. Han behövde semester helt enkelt efter många hårda lopp och en tuff säsong. Det var flera höjdpunkter i fjol och jag tycker att han nu känns lika fin som han gjorde inför årsdebuten förra året. Då vann han direkt och det är inte omöjligt att han kan göra det igen. Hästen är lika bra förberedd i alla fall och har gått sin vinterträning kontinuerligt. ”Connie” har även kört lite tuffare intervaller hemma utöver hans vanliga backträning. Han har inte gått något banjobb eller något provlopp, men det behöver han inte, säger Markus Waldmüller.
– Hästen känns jättefin och har fått bästa möjliga startspår här. Han är väldigt startsnabb och lär komma bra iväg direkt. Sedan finns ju open stretch på Åby om man vill använda någon annan taktik än ledningen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn direkt. Han har visat sådan klass att han måste ha bra chans direkt. Jag tycker att det är vår bästa i omgången.

”Första barfota fram – finns en vinstchans”
Stall Lugauer har ytterligare tre hästar till start i V75 och det ser inte oävet ut på någon av dem. Markus Waldmüller berättar följande i tur och ordning.
– 7 Humanity Pellini (V75-2) har hållit en fin form i år och gjort bra lopp varje gång. Två segrar och två tredjeplatser och han har gått mot lite tuffare motstånd. Han gjorde det även bra senast och vi är nöjda med hästens utveckling. Nu är det inget bra läge med spår sju bakom bilen, men om det löser sig är han inte helt borta. I första hand är kanske mer realistiskt att tro på en platschans, men skulle det klaffa så finns det även en liten chans att vara med i segerstriden. Jag tror att det finns mer utveckling i den här hästen. Vi kommer att gå tillbaka till skor runt om som tidigare, för balansmässmgt fungerade det bättre än barfota fram som vi provade senast. Han är även anmäld med jänkarvagn för första gången, och vi får se om det blir så på lördag.
– 5 Romero (V75-5) blev det för tajt på upploppet senast. Hästen hade mycket krafter kvar och försökte ta sig in i en lucka som inte fanns. Han blev därför diskad för trängning. Annars har han visat fin form och tagit flera andra- och tredjeplatser innan. Men den här gången möter han ganska tufft motstånd, även om spåret är bra. Jag tycker att det är en platschans i första hand. Barfota runt om och inga ändringar.
– 10 Leroy Boko (V75-7) har bara startat en gång i år och det var efter ett långt uppehåll. Han blev lite störd i starten då när hästen framför galopperade. Öppningen var också tuff, 1.09 första 500 metrarna och han tappade 30 till 40 meter i början. Men han gick bra efteråt och med det loppet i kroppen ska formen vara ännu bättre nu. Får hästen en bra resa så har han kvaliteter att duga i den här klassen. Han tog tre raka segrar den här tiden förra året och om han får en optimal resa finns det en vinstchans. Nu kommer han att tävla barfota fram för första gången, säger Markus Waldmüller.

Föregående artikelKvarka på Romme – V75 på påskdagen flyttas
Nästa artikelSolvalla tar över påskens V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.