Inför V75: Elitloppstrean tillbaka med nyfunnen form

42

inför v75® elitloppstrean tillbaka med nyfunnen form

I våras blev han trea i Elitloppet.
Nu är han tillbaka i Sverige.
Mister F.Daag kan bli svårstoppad i lördagens gulddivision på V75®.
– Jag tror att formen är riktigt bra, säger kusken Robin Bakker.

Mister F.Daag (V75-3) tog den skandinaviska travpubliken med storm under våren. Först skrällde han i Copenhagen Cup och därefter chockade han spelarkollektivet när han som fältets minst spelade häst spurtade hem sitt försök i Elitloppet. I finalen skar han mållinjen som trea med sparade krafter efter sen lucka. Därefter har framgångarna uteblivit. Men nu pekar formkurvan uppåt igen. När han senast återkom efter sjukdomsuppehåll gick han i mål som fastlåst sexa i nederländska storloppet Prijs der Giganten.
– Han var bra senast. Det var han inte gången innan men efter det loppet blev han lite sjuk. Så han fick en paus och senast var han bra igen. Han fick aldrig chansen men prestationen var fin. Efter det tränar han bra enligt tränaren (Paul J P Hagoort) och vi ser fram emot lördagens lopp. Skor på hovarna tror jag inte är något problem. Alla måste tävla med skor och aluminiumskorna är inte så tunga, säger Robin Bakker.
Veckans gulddivision avgörs över 2 140 meter och den tyske sjuåringen har nummer tre bakom startbilen.
– Jag hoppas att han vinner. Aetos Kronos är förstås en väldigt bra häst, även om han har en lång väg tillbaka till toppen efter sina problem. Och jag har sett Rackhams senaste lopp i Frankrike och de var inte illa. Jag tror att det är de två som han kommer att slåss emot i första hand.

Föregående artikelV75 Tips + unik statistik inför ÅBY 10 december 2022
Nästa artikelDen stora guiden kring betting och spelbonusar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.