Inför V75: Elitloppsvinnaren selar ut het trio

50

Inför V75®: Elitloppsvinnaren selar ut het trio

I söndags vann han Elitloppet.
På lördag är han på nytt i hetluften.
Daniel Redén har en vass trio till start när V75® gästar Mantorptravet.

I travsporten är det ideligen nya givar. Elitloppet är lagt till handlingarna och stärkt av Don Fanucci Zets triumf blickar nu Daniel Redén mot V75 på Mantorp. Där har han tre hästar till start och det är inte vilka hästar som helst. I omgångens huvudnummer, fyraåringsloppet Ina Scots ära med ett förstapris på en kvarts miljon kronor, selar han ut Breeders’ Crown-vinnaren Mister Hercules (V75-6). Hästen löpte inte upp till normal standard i uttagningsloppet till Konungens Pokal men i årets två övriga lopp har det blivit seger.
– Mister Hercules var lite blek näst senast utan att jag vet varför. Kanske var det bara så att han inte hade den rätta formen. Han är inte vässad i jobben eftersom han förhoppningsvis ska vara på topp till hösten, säger Daniel Redén till stallzet.se.
– Senast studsade han tillbaka och vann loppet säkert. Han gick fyra intervaller bredvid mig i dag (måndag) och han såg bra ut. Jag har ingenting att klaga på förutom spåret, men det kan vara kul att se honom tävla bakifrån också.

Inleder ny segersvit?

Efter sju raka segrar fick Lipstick Tooma (V75-4) nöja sig med andrapriset i sin senaste start.
– Hon gjorde ett bra lopp, men hon kanske ändå inte var helt på topp formmässigt. Det var en bra häst som slog oss, men jag har höga krav på den här hästen och tycker att hon kanske borde ha kunnat lite bättre trots allt. Hon gick ett tufft jobb i dag (måndag) och kändes bra, säger Daniel Redén.
Precis som Mister Hercules drog Lipstick Tooma bricka elva när startspåren lottades, men den här gången möter hon bara ston och det svåra utgångsläget till trots tillhör hon segerkandidaterna.
– Det hade gått lite längre mellan starterna inför senast och hon bör ha gått lite framåt med det loppet i kroppen och lite tätare starter. Utgångsläget är vad det är, hon går bra bakifrån också.

”Växlat upp ett eller två hack”
Bridge Jumper (V75-5) har till skillnad mot sina följeslagare på resan till Mantorp inte vunnit lopp i år. Men hans totalt 6 segrar på 18 starter talar sitt tydliga språk och enligt Daniel Redén pekar hästens formkurva brant uppåt. Nu gör han sin första start över 1 640 meter från spår två bakom startbilen.
– Jag tycker att han gjorde det bra senast. Han fick en väldigt tuff häst utvändigt om sig och det var en tung bana efter skyfallet som kom den dagen. Jag tror att han har växlat upp ett eller två hack på formskalan jämfört med senast. Han gick jobb i dag (måndag) och kändes väldigt taggad. Distansen borde passa honom bra.

Föregående artikelInför V75: ”Det här är den bästa jag har tränat”
Nästa artikelTIPSAREN inför V75 MANTORP

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.