Inför V75: En trögstark segerstaplare

195

v75_trav_segerstaplare

Trög och stark är två ord som används när sjuårige Loads Of Dosh diskuteras. Valacken kom till Robert Berghs stall i höstas och har på åtta starter hunnit med att ta fem segrar, varav två har kommit på V75. Jimmy Jonsson summerar hästens egenskaper inför lördagens V75-finaler på Solvalla. – Han är stor och rejäl den här. Trögstark, om man säger så.

Loads Of Dosh ser ut att bli favorit i V75;ans fjärde avdelning, klass II-finalen. Mycket blev vunnet redan i spårtombolan. Spår två är nog det bästa utgångsläget hästen kunnat få. Sjuåringen är ute i andraspår direkt och riskerar inte att bli fastlåst. För den trögstarke är givetvis ingen blixt den första biten. – Det blev ett lämpligt läge för honom med andrapår. Han kan öppna hyggligt i alla fall men kan inte vara med i någon spetskörning. Men hästen är inte bara stark. Helt klart finns det viss fart i honom också och han kommer säker att kunna utveckla det där. Med tiden kanske han blir allra bäst över medeldistans ändå? spekulerar Jimmy Jonsson, försteman i stall Robert Bergh. De fem segrarna Loads Of Dosh bärgat sedan i höstas hade kunnat vara sex. Hästen var diskad etta i Romme V75 i mitten av december där domarna menade att Robert Bergh gjort sig skyldig till en snäv körning under slutrundan. Insatsen den gången var snudd på femstjärnig. – Han är ju väldigt trög och fick gå runt dem i spåren i det loppet. Men hästen kan en sak och det är att hålla farten. Han var fruktansvärt bra på Romme, summerar Jimmy Jonsson.

Kommer nyrenoverad Loads Of Dosh följde upp med att vinna V75 på hemmabanan Bergsåker några dagar in på det nya året. I den senaste starten tvingades hästen sträcka vapen mot en häst som kom mycket fort den sista biten. – Han hade det lite jobbigt med banan när han vann V75 hemma, for och tog om i travet och visade lite av sina tidigare aktionsproblem. Det blev dock bra när Robert kunde köra fram och ta över täten mitt i loppet. Efter det tog vi beslut om att ”renovera” hästen inför finalerna och åtgärda honom lite och med tanke på det var han rejäl trots förlusten senast. Stor och rejäl. En stark sak. Men trög. Viljan att vinna då? – Skallen är det absolut inget fel på, det är en mycket bra häst det här. Han känns bra. Normalt sett ska han också ha gått framåt med det senaste loppet. Jag tycker att han borde kunna vara en av dem är med och gör upp, säger Jimmy Jonsson.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVincennes borta till i sommar
Nästa artikelTorkan över för Eklöf

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.