Inför V75: En utmanare i Elefantdansen

186

edjo

Stortränarna Stefan Melander och Åke Svanstedt laddar rejält till lördagens V75-omgång.
Men det finns uppstickare som kan utmana de stora elefanterna.
En av dessa är Östersundshästen Ed You i den sista avdelningen.
– Ruschar han iväg och springer 1.12,8 full väg blir jag inte förvånad, säger hästens tränare Olle Carlsson.
Sveriges två hetaste travtränare just nu – Stefan ”Tarzan” Melander och Åke Svanstedt – åker till helgens V75-tävlingar på Bergsåker utanför Sundsvall med fullastade hästbussar. I sex av de sju avdelningarna ser deras hästar ut att få axla favoritrollen. Men som V75-spelare är det livsfarligt att stirra sig blind på de största namnen. Bakom favoriterna vimlar det av formstarka hästar. En av dem är femårige Ed You (V75-7). Han har vunnit på V75 förr och med två lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll är formen i stigande.
– Han travade ju inte i V75-finalen på Färjestad och efter det behandlade vi honom i ett bakknä. Det blev bra på en vecka och sedan har han tränat på, säger Carlsson och fortsätter:
– Han var lite seg i första loppet efter uppehållet och bättre i andra. Sedan kan man bara hoppas och tro att han ska vara ännu bättre nu, men det borde han vara. Jag körde lätta intervaller med honom i dag (läs torsdag) och han kändes fin.

Farlig vid högt tempo
Stefan Melanders Tidied Accelerator är favorit och Åke Svanstedts Golden Boy blir också hårt betrodd, i loppet som Ed You ska ut i. Carlssons springare har dessutom ett knepigt bakspår att brottas med.
– Jag har sett både Golden Boy och ”Tarzans” häst. Ettan (Caliber T.T.) är inte heller tokig. Det blir svårt att räcka till vinst från det läge som vi har men med norskt huvudlag för första gången på ett tag och Örjan i sulkyn ska det i alla fall bli spännande. Att Örjan är bättre än en annan vet alla men hur många meter bättre hästen blir med honom får vi se.
Slå bra hästar från bakspår är aldrig lätt. Men flera faktorer talar ändå för att Ed You kan sätta stopp för de stora elefanternas dans. Formkurvan pekar rakt upp, det ser ut att kunna bli högt tempo och Örjan Kihlström – mästare på att smyga och utnyttja konkurrenternas misstag – sitter i sulkyn.
– Det k-a-n lösa sig bra för oss. Blir det inget tempo går alla 1.10 sista 700 meterna och då blir det svårt, men med högt tempo under vägen kan Ed You gå fort till slut. Han är en rejäl häst som jag verkligen tycker om och ruschar han iväg och springer 1.12,8 full väg blir jag inte förvånad.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSupermötet blir verklighet
Nästa artikelV75 Bergsåker 25 Augusti 2012