Inför V75: Erik Adielsson har växlat ut tränarlicens

495

Erik Adielsson har växlat ut tränarlicens

Erik Adielsson har växlat ut tränarlicens som ett litet projekt vid sidan av. Foto:Lars Jakobsson, Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Erik Adielsson ger sig på lördag in i V75-leken som professionell tränare.
Toppkusken som närmar sig 5000 segrar i karriären har kvitterat ut licensen för att träna häst som ett kul projekt tillsammans med sina föräldrar.
– Jag är ju catchdriver i första hand men just nu känns det kul att ha ett par hästar tillsammans med mamma och pappa, säger Adielsson.

44-årige Erik Adielsson hade tränarlicens i början av 2000-talet och hans senaste start med egen häst ligger så långt tillbaka i tiden som december 2000.
På lördag är det dags igen, efter 18 år. Adielsson köpte nyligen fyraårige valacken Ritchie Ås från hästägare hos Johan Untersteiner och på lördag gör hästen regidebut i V75-3 på Solvalla.
Anders Eriksson, lärling hos Svante Båth, kör hästen i loppet ”V75 Lärlingschampion”.
– Jag tycker att Ritchie Ås är given på kupongen i alla fall. Hästen är nog så pass bra att han ska ha en rimlig chans att vara med högst upp även om han så klart är väldigt svårbedömd för mig, säger Erik Adielsson.
Föräldrarna Hans och Mai Adielsson var under många år landets främsta inom galoppen. I slutet av 1980-talet bytte Hans inriktning och satsade på travet innan det blev träning av galopphästar igen för några år sedan.
Sedan årsskiftet är Hans Adielsson pensionär och föräldrarna har flyttat från Malmö till Stockholm för att komma nära Erik och hans familj.
– Mamma och pappa flyttade upp för en och en halv månad sedan var det väl och bor nu på Stora Alby. Ritchie Ås var till salu och mamma och pappa ville ha lite mer att göra. Så man kan säga att det är ett gemensamt projekt. Jag tränar två hästar nu men det är inte så att vi planerar att vi bygga upp en träningsverksamhet på något sätt utan det räcker nog så här, säger Erik Adielsson.

”Hästen verkar bra”
4945 segrar har Adielsson jr bokfört sig för (per 190204)och på lördag fortsätter han att jaga nya segrar. Han kör åtta hästar under dagen men är alltså extra engagerad i en nionde.
Ritchie Ås i V75-3 står med sina 258 000 kronor intjänade med ett fjortondespår bakom bilen i loppet som är utskrivet som en spårtrappa.
Hästen fullföljde bra som fyra i ett lopp på Solvalla för tre veckor sedan efter ett lopp utvändigt ledaren för Erik.
– Ritchie Ås kom till oss på kvällen efter den starten där jag tycker att han gjorde det jättebra. Jag har kört honom på rakbanan och sedan har han gått ett jobb inne på Solvalla också. Han verkar bra den här hästen, säger tränaren.
Läget, det näst sämsta, är han mindre nöjd med.
– Samtidigt är det spårtrappa och det är ju också så rättvist det kan bli. Men det är klart att ”14 är 14”. Men jag är väldigt nöjd med honom. Hur han kommer att tävla den här gången är så klart svårbedömt men allting pekar på att han ska göra ett bra lopp.

Dubbelmiljonären vilar
Färske tränaren på Solvalla har två hästar på listan. Delägde åttaåringen Scellino Luis är den andre. Den dubble miljonären har tävlat framgångsrikt i V75 för Stig H Johansson men har nu inte startat sedan i juli förra året.
– Vi har tagit det lite lugnt över vintern nu med honom. Han var lite sliten i somras och nu har han fått ”chilla” lite.  Han inväntar våren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: ”Bellfaks är min bästa chans”
Nästa artikelReadly Express lottades till ett femtespår

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.