Inför V75: Formtoppade skrällbud

77

inför v75® formtoppade skrällbud

Båda har imponerat i Frankrike.
På lördag ska 9 Sayonara (V75-1) och 11 Iceland Falls (V75-7) visa hur det står sig under hemlandets största travhelg.
– De gick sina finslipande jobb i torsdags och jag kunde inte vara nöjdare, säger Fredrik Wallin om sina toppston.

 De svenska framgångarna på Vincennes under vintern var ovanligt små.
Men bland ljuspunkterna fanns Fredrik Wallins två ston som båda startar i V75 på lördag.
Sayonara matchades mot de franska kulltopparna i de största loppen och svarade för åtskilliga toppinsatser utan att få nosen först.
– Att hon skulle gå så bra på Vincennes var faktiskt överraskande även för mig, men hon trivdes uppenbarligen på banan och visade bra styrka, säger Wallin vars häst fick se sig besegrad av svenska mästarinnan Honey Mearas i comebacken på svensk mark.
– Det var en bra insats, men jag tror och hoppas att hon ska vara ännu vassare på lördag. Efter hemkomsten la jag om träningen för henne och började köra tuffare med mer tryckvagn. Hon verkar ha tagit åt sig det på rätt sätt och ska ha gått framåt med förra loppet i kroppen. Det var också känslan i det finslipande jobbet i torsdags, hon var väldigt fin.
Hur ser du på uppgiften?
– Det är startspåret som gör att jag inte vågar vara för optimistisk. Det är väldigt svårt att vinna från sådana utgångslägen, speciellt den här helgen. I teorin kan de se bra ut med startsnabba ryggar, men att lyckas följa dessa är svårt och risken är att hon hamnar något hack för långt bak. Med det sagt så tror jag att hon är kan slåss om segern om det skulle klaffa med positionerna och hon får hårt tempo.
Ändrar du något?
– Eventuellt byter vi huvudlag. Oftast har hon tävlat med en murphybländare på insidan, det hade hon senast och i de flesta starterna i Frankrike. Troligen blir det samma nu, men om kusken vill kanske vi byter till helstängt som i Criterium Continental för fyra starter sedan. Risken med det är att hon blir lite för vass så även norskt är ett alternativ. Det blir något vi avgör på tävlingsdagen. I övrigt blir det jänkarvagn som vanligt i Sverige (fel i programmet senast).

Valde Harpers före silver
En häst som däremot fick vinna på fransk mark var Iceland Falls. Och det tre gånger om dessutom.
Seger blev det även i silverdivisionsförsöket på Örebro, men man avstod att gå ut i finalen där för att starta i Harper Hanovers lopp.
– Hennes vinstchans hade nog varit större i silver, men ägarna var sugna på Harpers och eftersom jag inte ser distansen som något negativt så valde vi det. Hon har verkligen lyft sig efter att ha varit där nere och känns bättre för varje lopp. Det lyste form om henne i sista jobbet så jag tror att hon är ännu bättre nu, men loppet är ju fruktansvärt tufft så det går ju inte att tro på seger. Däremot tror jag att hon svarar för en riktigt bra insats.
Ändrar du något där?
– Ja, förutom vagnbytet så går vi tillbaka till norskt huvudlag som hon hade i Frankrike. Hon har haft stängt huvudlag i de här tre loppen i Sverige, men senast blev hon för het och det går inte över tre varv.
Prognosen talar för regn, hur påverkas dina hästar av det?
– Normalt borde det inte påverka, men Sayonara är väldigt beroende av fäste. Blir det halt och slirigt så är det ett minus för henne. Iceland Falls är inte lika känslig för det. Jag kommer att plasta hovarna på båda hästarna. För Sayonaras del är det normalt då hon har lite sämre hovkvalité och alltid gick med plast i Frankrike. För Iceland är det nytt, men jag tror inte att hon missgynnas av det.

Föregående artikelV75 SOLVALLA 28 maj 2022 – Tips + Nästagångare
Nästa artikelInför V75 (lördag & söndag): Drömläge för Nordström i Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.