Inför V75: Fransk järnlady på Sverigeäventyr

61

inför v75® fransk järnlady på sverigeäventyr

Tvåa i Europaderbyt på Åby 2021.
Nu är den franska järnladyn tillbaka i Sverige.
På lördag debuterar hon för Björn Goop i Svenska Travligan i Halmstad.

Hirondelle Sibey (V75-1) har ingen resultatrad som ger motståndarna kalla kårar. Men bakom ”d” i de två senaste starterna gömmer sig starka prestationer. Så starka att hennes tränare Jean Michel Baudouin beslutade att göra en satsning mot Sverige och vårens storlopp.
– Han tänkte först att hon skulle gå till avel men hon gjorde så pass bra intryck i både Prix de Belgique och Prix du Luxembourg att han valde att fortsätta. Det stämde inte helt i aktionen i de loppen men hon visade att hon hade viljan kvar efter den skada som gjorde att hon inte tävlade mycket 2022, berättar frankrikestationerade travreporten Kristin Riise-Ödegaard.

Snuvad på Prix d’Amerique-biljett
Den sexåriga fransyskan har tillhört toppen i Frankrike sedan tvååringssäsongen och 41 starter har resulterat i 11 segrar och 6,2 miljoner kronor insprunget. I sin senaste start, i Prix de Luxembourg under Prix d’Amerique-helgen, galopperade hon på upploppet i kampen om pallplatserna och gången innan såg hon ut att bärga en plats i Prix d’Amerique när hon efter en kraftfull slutstöt skar mållinjen som tvåa i Prix de Belgique. De hårda franska domarna valde emellertid att diskvalificera henne för orent trav på upploppet.
– Jean Michel var ändå jättenöjd med hennes insats den dagen och han vet att hon kommer att passa bra i Sverige. Hon var ju tvåa i Europaderbyt bakom Calgary Games och redan efter det loppet tänkte han att han ville prova i Sverige igen.

Både snabb och stark
Hirondelle Sibey startar med innerspår i stoeliten och Björn Goop lär göra allt som går för att försvara ledningen. Att stoet kan öppna snabbt bakom startbilen visade hon i sin senaste start då hon enkelt svarade ut svenske Milliondollarrhyme och tog hand om ledningen.
– Hon kan göra det mesta själv i loppen och kommer nog gå bra med den typen av lopp som det är i Sverige. Jag tror att de tar tempen lite på lördag och det viktigaste är nog att hon fungerar så att de kan bestämma vilka lopp de ska sikta på under säsongen, men jag blir inte förvånad om hon är med i segerstriden. Det kanske finns vassare hästar i loppet men jag tror knappast det, säger Kristin Riise-Ödegaard.

Föregående artikelDagens Glimma Dubbel V86
Nästa artikelEtonnant har siktet inställt mot Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.