Inför V75: Franska stjärnskottet förgyller Paralympiatravet

79

Inför V75®: Franska stjärnskottet förgyller Paralympiatravet

Gelati Cut är kanske vinters stjärnskott i Frankrike.
I Paralympiatravet ställs den femåriga hingsten mot äldre hästar för första gången.
– Gelati Cut är den bästa hästen jag tränat, han har inga brister, säger tränaren Romain Larue.

Romain Larue har ett mindre stall med ett par anställda i Calvados, Normadie. På träningslistan finns ett tiotal starthästar och 15 unghästar.
Stjärnan i det lilla stallet är Gelati Cut som hittills tävlat i årsgångsloppen och tjänat drygt 5,1 miljoner kronor. I år har hingsten startat i fem femåringslopp på Vincennes som resulterat i två segrar och tre andrapris tillsammans med kusken Gabriele Gelormini. Vid förlusterna har det varit idel topphästar före: Gu d’Héripré, Power och Aetos Kronos.
– Han kommer till Åby med bra form. Senast var han tvåa bakom Gu d’Héripré på 1.11,4 på stora banan med voltstart. I starten före slog han Gu d’Héripré, som visserligen inte vässad då men det var inte min häst heller, säger Romain Larue.
– Gelati Cut är den bästa hästen jag tränat. Han har inga brister. Han kan allt, han pullar aldrig och han kan gå alla distanser. Han är extraordinär.

Solvalla efter Åby
I Paralympiatravet ställs alltså Gelati Cut mot äldre hästar för första gången.
– Det är ett Grupp 1-lopp. Att vinna ett Grupp 1-lopp med Gelati hade varit stort. Det är också coolt att ta med ägarna på ett sådant här äventyr. Vi kommer med ambitioner om att ta en plats på podiet. Det hade varit grymt.
Efter Paralympiatravet finns tankar på Solvalla sista helgen i maj. Skulle de gå riktigt bra på Åby är man inte främmande för Elitloppet.
– Jag vet inte helt säkert vad nästa start blir, det är lite tidigt. För tillfället ska han starta i Harper Hanovers lopp över 3 000 meter, men vi ser hur det går på Åby innan jag fattar beslut för nästa start, säger Romain Larue.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSvenskhopp missar storloppet
Nästa artikelV75 Åby med TIPSAREN/SPELGUIDEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.