Inför V75 (fredag): Formstallet har laddat lite extra

118

inför v75® (fredag) formstallet har laddat lite extra

Det har blivit tradition med V75® på uppesittarkvällen.
För andra året i rad tävlas det i Halmstad och stall Untersteiner har det väl förspänt.
– Vi har 11 hästar till start och jag blir inte förvånad om det bli ett par segrar, säger Peter Untersteiner.

Det har snart gått ett år sedan Peter och Johan Untersteiner gick ihop och blev Team Untersteiners. Efter en ganska trög inledning har det lossnat med besked de senaste månaderna.
– Vi har haft en väldigt fin form på hästarna i fyra månader nu. Det var lite trögt i början innan hela organisationen satte sig. Vi har kämpat på och inte drabbats av någon panik, säger Peter Untersteiner.
Att Peter själv inte mått bra under vissa perioder är ingen hemlighet.
– För ett år sedan var jag helt under isen, men nu mår jag väldigt bra och känner mig helt frisk. Jag reser inte lika mycket längre och jobbar inte lika många timmar längre, lite mer lagom och har tid att göra något annat också i veckorna. Jag måste berömma Johan också som verkligen ger järnet hela tiden.

Har laddat lite extra
Det är tradition med V75® på uppersittarkvällen. Även i år är det på Halmstadtravet och stall Untersteiner vässat lite extra.
– Vi har laddat lite extra på den här kvällen och jag tycker det ser spännande ut. Hästarna känns fina i träningen och vi har anledning att vara optimistiska.
Först ut är 3 Game Brodde (V75-1) som senast vann E3-revanschen i Kalmar.
– Han är snäppet under de bästa i kullen och han är riktigt fin för dagen och känns fortsatt stark i träningen. Jag tror på en bra insats igen av honom och han ska räknas.
– 11 Denco’s Galliano (V75-1) är fint i ordning. Loppet senast kan vi glömma. Gången innan var han mycket bra och allt tyder på en bra insats igen. Tyvärr är spåret dåligt.
Dåligt läge har också kämpen 8 Heart Of Steel (V75-3) lottats till.
– Med ett bättre spår hade han säkert blivit favorit och haft en bra chans. Jag har inte gett upp på något sätt trots läget. Hästen känns bara fin och möter ett överkomligt motstånd. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och det är bara nio hästar i loppet vilket gynnar oss.
I dom två följande avdelningarna ligger Peter lite lågt.
– 3 Global Champion (V75-4) satt fast med krafter kvar näst senast. Gången efter fungerade han inte alls. Vi tror att det var banan som ställde till det för honom. Det är en häst med ganska grov aktion och han var inte rytmisk helt enkelt. Han känns fin i träningen och vi provar igen. Jag smyger med och ser honom som ett platsbud i första hand.
– 8 Love Håleryd (V75-5) är bättre än raden och i fin författning. Han har inte vunnit i år och det blir tufft från det här läget.

Har siktat på detta loppet
I V75-6 selar stallet ut hela fem hästar och Johan har valt att köra 3 Bikana Wine.
– Det är en mycket fin treåring som har gjort allt rätt hittills. Hon har inte startat på ett tag, men vi har siktat på detta loppet och hon ska ses med bra chans.
– 4 Henessi Jubilee vann senast utan att imponera och får väl bara godkänt för den insatsen. Efter det har hon ryckt upp sig och tränar med plus i kanten.
– 11 Precious Lane har ryckt upp sig på slutet och var bra vid segern senast. Hon gör alltid sitt och jag tror på en bra insats av henne.
– 13 Primadonna Tile var lite svag senast. Hon tränar okej, men kommer från en lite sämre prestation och är lite svårbedömd.
– 15 Aperol Broline galopperade i första sväng senast och hon kan vara lite osäker ibland. Det är en klart duglig häst för klassen, men från det här läget måste hon ha mycket tur.
Avslutningsvis startar 5 Readly’s Dream (V75-7) som Peter varnar för.
– Hon har kommit bort lite i de senaste starterna. Hon tränar bra och var extra fin i ett banjobb för några dagar sedan, det vill jag säga och allt tyder på att hon kommer att göra ett bra lopp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.