Inför V75 (fredag): Lugauer har en bra känsla

103

inför v75 lugauer har en bra känsla

Galopp i hälften av karriärens starter, men med massor av kapacitet.
Conrad Lugauer har dock en god känsla för Äkta Lavec under uppesittarkvällen med V75® i Halmstad.

 Åtta V75® på nio dagar. Winter Burst kickar igång i Halmstad kvällen före ”dopparedan”.
Conrad Lugauer besöker banan med ett intressant inslag som genom karriären kanske orsakat ett och annat huvudbry för spelarkåren. 6 Äkta Lavec (V75-4) har hittills hunnit med 19 starter, men i 10 av dem har galopp noterats. Trots det kommer fyraåringen efter Bold Eagle att tillhöra de mest betrodda i loppet. Kapaciteten går nämligen inte av för hackor.
– Äkta Lavec är jättebra, det är hög kapacitet i honom och hästen har en förmåga att tävla bra, men han har också sina svagheter, han är inte riktigt pålitlig. Distansen passar, spåret passar och han har tränat bra så vi är ganska optimistiska men det är ingen häst som man kan lita på till hundra procent, säger Lugauer och förklarar vidare:
– Han vill för mycket under loppet och så har han en sådan aktion som inte tillåter mycket marginaler, han får lite platsproblem ibland och när han stressar upp sig så trycker han ihop sig och galopperar om det inte passar för honom, hästen är inte så körbar som man önskar sig.

Har hellre en osäker häst som har farten
I sin senaste start provade Äkta Lavec också V75®, i ett Klass 2-försök på Åby. Då slungade han sig i galopp kort efter att bilen fällt in vingarna. Gången före blev det enkel seger trots ett lopp helt igenom utan rygg. Hur är formen för dagen?
– Formmässigt är han på topp. Han tävlar också över tuffa 2640 meter nu och det borde inte vara några problem, men han måste också hänga med mentalt. Jag har faktiskt en bra känsla, men samtidigt litar jag inte helt på honom.
Varför har du en bra känsla?
– Om du vill vinna ett travlopp behöver du en häst som har orken och den fysiska biten med sig, utan den blir det jättesvårt. Jag har hellre en häst som är lite osäker men som har farten i sig än en superärlig häst som kanske inte kan så mycket. Därför tror jag rätt så mycket på honom.
Hur trivs Äkta Lavec utvändigt om ledaren, om så skulle bli fallet?
– Han har ju gjort det ganska bra faktiskt, han trivs utan rygg, då slappnar han av, så det är inga problem om han får tävla i dödens.
Du har också 7 Ornello (V75-5) till start?
– Ornello är en pålitlig häst som alltid gör rätt för sig, formen växer långsamt och jagar i mina ögon lite platspengar den här gången.

Föregående artikelFira julafton med Calgary Games i Paris
Nästa artikelV75 Winter Burst är tillbaka – multijackpot på nyårsafton

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.