Inför V75®: Full fart för barfota Chapuy

74

inför v75® full fart för barfota chapuy

Spår två, kort distans och barfota runt om.
Förutsättningarna är perfekta för Chapuy. Åke Lindblom har guldvittring på Momarken.

Åttaårige valacken Chapuy har gjort sig känd som något av en startkatapult med sprinterdistans som sin favorituppgift. Av den anledningen lär Åke Lindbloms reklamhäst bli ett flitigt anlitat streck när V75® den här lördagen avgörs på norska Momarken.
2 Chapuy (V75-6) går ut i den högsta klassen, Steinlagers Äreslopp, tillika Gulddivisionen och nummerbrickan med tvåan på och över kort distans, känns nästan som skräddarsydda förutsättningar.
– Chapuy vann lätt i årsdebuten och höll bra till fjärdeplatsen i Gulddivisionen senast. Här står han väldigt fint till och jag kör för tät. Han är bäst i den positionen och bra nog för en 1.10-tid, förklarar Örebrotränaren för Everysport och fortsätter:
– I årets två starter har han gått med skor, senast gick han också med ett öppet huvudlag. Nu blir det ett helstängt och barfota på alla fyra hovar. Det är ett stort plus. Det blir jänkarvagn som tidigare. Jag tror på en bra chans även om jag inte har full koll på motståndarna.

Gjorde comeback – efter två och ett halvt år
Åke Lindblom har med sig ytterligare en häst till den norska banan med det beryktat långa upploppet. 3 Porthos Race (V75-7) har hunnit bli tio år, men gjorde nyligen sin första start sedan september 2019 – i sitt första framträdande på närmare två och ett halvt år blev det en invändig resa med krafter i behåll.
– Porthos Race är en gammal krigare som var borta länge på grund av en gaffelbandsskada. Han gick som ridhäst i ungefär ett år, men var så fin att vi valde att prova honom mot lopp igen. I comebacken satt han fast och passerade mål med krafter sparade, säger Åke.
– Han var jättefin i ett snabbjobb i måndags och jag har aldrig känt honom så pigg och frisk förut. Från ett bra spår här är jag inte främmande för att han kan räcka till seger. Han är ganska snabb ut, men ingen startraket, det är styrkan som är hans vapen. I comebacken var det vinterbana och han gick med skor och broddar. Nu satsat jag på att köra utan bakskor och det är en stor fördel. I övrigt går han med vanlig vagn och ett öppet huvudlag som tidigare.

Föregående artikelInför V75: ”Guld ser billigare ut”
Nästa artikel”Lilla Elitloppet” tillbaka på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.