Inför V75: Guldhjälmen vinner mest på Färjestad

233

guldhjalmen

Trav-Sverige kokar – dubbeljackpot på V75 och 96 miljoner kronor i potten.
En ensam vinnare med sju rätt belönas med 60 miljoner.
Björn Goop vinner överlägset flest lopp på Färjestad och är omgångens nyckelkusk. Men bästa chansen är inte stjärnan Quarcio du Chene…
Ingen kusk vinner mer än Björn Goop på Färjestad. Med bara 17 kilometer från bostaden i Kil till Färjestadtravet är det här Hemmaplan med stort H.
Björn Goop, 36, har tio raka championat på Färjestad. Han leder även årets liga med 15 segrar – precis lika många vinster som tvåan, trea och fyra i ligan har tillsammans…
På Färjestad är Björn Goop helt enkelt kung.
– Kung vet jag inte…man gör så gått man kan. Det är hela gänget som gör ett bra jobb. På Färjestad kör jag mest hästar från egna stallet och det är alla i stallet som ligger bakom framgångarna, säger Björn Goop.
Hur viktigt är det här med championatet på hemmabanan?
– Det är ingenting jag funderar över faktiskt. För mig är det hela tiden nästa lopp som gäller, att varje häst ska gå bra och tjäna pengar, säger Björn Goop som genom åren kört in 33,8 miljoner enbart på Färjestad åt sina hästägare.

757 segrar på Färjestad
Totalt har Björn Goop segerdefilerat 757 gånger på hemmabanan, så man kan lugnt säga att han vet var mållinjen ligger.
– Oj…det var mycket. Det hade jag faktiskt ingen aning om, säger Björn Goop när han får höra antalet segrar.
Du har rutin från 3 592 lopp på Färjestad. Vad ska spelarna tänka på när det gäller just den här banan?
– Jag tycker faktiskt att Färjestad är en av de mer neutrala banorna. Inga spår är direkt missgynnande, upploppet är varken långt eller kort. Det känns som att alla får samma chans på Färjestad, fairplay för alla, säger Björn Goop.

Kör i samtliga V75-lopp
Björn Goop kör i samtliga sju V75-lopp på lördagen och är omgångens nyckelkusk. Han tränar tre hästar som han kan uttala sig om.
Först ut är 1 You Talking To Me (V75-1) som aldrig fick chansen från rygg ledaren senast och gick i mål med en hel del krafter sparat.
Vad säger du om innerspår bakom bilen över 1 640 meter?
– Det är bra förutsättningar för honom, även om han inte kunde ta ledningen senast. Han är naturligt startsnabb och jag hoppas kunna köra i ledningen den här gången. Vi siktar på det, säger Björn Goop.
V75-3 är ”Olympiatravet sista chansen” och vinnaren kvalar in till Olympiatravets final på Åby 20 april med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.
Björn Goop startar två hästar från egna stallet. Själv kör han stjärnan och tiofaldiga miljonären 6 Quarcio du Chene (V75-3), som vi inte sett sedan Prix d’Amerique i slutet av januari.
– Det är bara bra med honom men han är lite rostig. Han har tränat en månad och det verkar okej. Men han är inte på topp och jag tror inte han kommer att vinna den här gången. Vi ligger lågt och han ska inte rankas för högt.
Sjufaldiga miljonären 9 Global Investment (V75-3) får Örjan Kihlström i sulkyn och här låter Björn Goop mer uppåt.
– Hästen känns fin just nu. Han var missgynnad av banan på Momarken senast, men har tränat okej efteråt och jag tror att han gör en bra lopp. Det är bra hästar emot och båda mina ska väl räknas som outsiders.

Bjuder på tips i ”Björnkollen”
Björn Goop vinner inte bara mest lopp på Färjestad utan har vunnit mest lopp i hela landet de senaste nio åren och kör därför i guldhjälm. 36-åringen är travets egen Zlatan och numera har han även en egen web-tv-show, ”Björnkollen”, på fredagarna på atg.se, där han går igenom veckans V75-omgång.
– Jag tycker det är kul, det funkar ganska bra även om det finns mer att göra. Jag lär mig hela tiden mer och mer och försöker bli mer och mer frispråkig.
Vad kan vi förvänta oss i Björnkollen på fredag?
– Ni kommer att få höra äkta åsikter om vad jag tycker och tror om mina hästar och om hela V75-omgången. Det blir spikförslag, skrällchanser och hästar jag tror mindre på. Jag försöker hjälpa till så gått jag kan med mina riktiga åsikter, mina tankar inför loppen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Färjestad 13 april
Nästa artikelLovely Godiva död

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.