Inför V75: Hagkompisarna siktar på ny dubbelseger

217

hagkompisar

De går i samma hage. Bästisar men ändå helt olika. Snabbe Järvsö Rune och starke Guli Järven siktar på en ny dubbelseger på V75.

Jan-Olov Persson sken som en sol trots att han förlorade knappt med Guli Järven senast på V75. Travtränaren fick också en hel del kritik efteråt för att han varit passiv i sulkyn sista biten när stallkamraten Järvsö Rune sprintade förbi påhejad av kusken Erik Adielsson. – Dubbelseger på V75 och 300 000 kronor in, flinar man inte då så vet jag inte när man ska flina. Jag tyckte det var roligt för Rune som inte vunnit på ett år. Det var riktigt skoj. Hur störd blev du av att snacket efteråt? – Det är så sorgligt. Rune är kvick. Jag är chanslös i en spurt med Järven som är mer stark. Sedan är det ju så att jag tjänat mer själv om Järven vunnit eftersom jag äger honom. Men jag är uppfödare till Rune.

2-1 till Järvsö Rune Järvsö Rune och Guli Järven går i samma hage hemma på Jan-Olov Persson gård och står i samma stallgång. – Inne står de snett emot varandra så de har alltid koll, berättar Hagmyrentränaren. De båda hingstarna möts på lördagen igen på V75 och det är faktiskt det fjärde mötet mellan dem sedan 9 november. Guli Järven är alltid den som är mest betrodd av spelarna men fakta är att Järvsö Rune varit före sin kompis vid två av de tre tidigare mötena. Tittar man på deras meritlista så ser de ganska lika ut. Järvsö Rune, sju år, 19 segrar och 1,41 miljoner kronor. Han har rekordet 1.25,5 på lördagens distans Guli Järven, sex år, 14 segrar och 1,36 miljoner kronor. Han har rekordet 1.25,4 på lördagens distans. – Ändå är det ganska olika. Rune är startsnabb och speedig medan Järven är mer stark än så länge, säger Jan-Olov Persson.

Vingelrisk från springspår Hur ser du på lördagens V75-5? – Mina hästar känns bra och jag hoppas ju på att de är etta-tvåa igen. Titan Tabac är inte så dålig, men det finns flera bra. – Tyvärr har väl inte mina hästar fått de bästa lägena. Det hade varit bättre om de bytt spår med varandra. Rune skulle kunnat utnyttja springspåret medan Järven riskerar hamna på vingel nu. Vem tror du är först i mål? – Det är svårt att säga, Jag hoppas det är någon av dem. Det får gärna bli en dubbelseger igen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.