Inför V75: Hallå där Jorma…

213

hallajorma

…Sveriges kanske formstarkaste kusk med åtta segrar de fyra senaste tävlingsdagarna, som på lördagen kör V75 på Färjestad. Bland styrningarna finns 5 Chelsea Boko, en av favoriterna i den öppna E3-finalen (V75-6) där 800 000 kronor väntar vinnaren.
Vad tycker du om hästen?
– Det är en jättefin häst som blivit bättre och utvecklats för varje start. Han är långklivande med ett effektivt steg.
Du vann den här E3-finalen med en annan Timo Nurmos-tränad häst, Amaru Boko, för två år sedan. Är Chelsea Boko lika bra?
– Det är alltid svårt att jämföra men hästarna är lika på det sättet att båda är starka och tål att hålla hårt tempo hela vägen. En favör för Amaru är att han var något startsnabbare vid samma period, men Chelsea har lärt sig öppna allt bättre och har aldrig gjort mig besviken.
Du spikar Chelsea Boko i din egen krönika i en kvällstidning, det var kaxigt…
– Visst har jag respekt för motståndarna, men även stort förtroende för Chelsea och vill inte byta häst med någon i fältet. Efter den fina insatsen i uttagningsloppet kan jag inte vara annat än optimistisk.
Är det någon annan av dina styrningar som spelarna bör hålla koll på?
– Ja. 2 Montgomery Gel (V75-2) har fin form och ett bra läge så med lite tur kan han vinna. Det är i alla fall en häst man bör ta med om man garderar loppet. Sedan måste jag säga att 1 Spinnaker (V75-4) var en trevlig bekantskap då jag körde honom för första gången i Tingsryd. Han föll med flaggan i topp och att distansen är längre nu ser jag som en fördel. Hästen har bara gjort två starter i år så formkurvan bör peka uppåt, men 4 Added Power som slog oss senast är en tuff motståndare.

Petri Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Färjestad 30 Juni 2012
Nästa artikelJanne Jackpot på Färjelanda eller va de heter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.