Inför V75 Halmstad: Hallå där Jan-Olof ”Molle” Molin…

Inför V75 Halmstad

Hallå där Jan-Olof ”Molle” Molin… 
…som snart gör sin sista travsändning som kommentator innan han blir sportchef på Halmstadtravet.

Hur kom du in i travsportens värld?
– Det är ett arvegods från min far som var travintresserad. Han finansierade delvis sina studier genom att jobba på Åbytipset på den tiden. Jag började gå på trav när jag var fem år, då var Åby hemmabanan.
Vad har du haft för roller/uppgifter på Kanal 75?
– Jag har väl haft alla möjliga: kommentator, reporter, redaktör, tipster, expert. Jag har nog gjort de flesta olika roller som man kan ha. Jag har också gjort något enstaka inslag och reportage. Jag har ju varit med sedan kanalens begynnelse, i 17 år alltså.
– Men jag höll på innan också och arbetade åt olika banor. Till exempel har jag gjort tipstidningar och Dagens Dubbel-tips. DD-tipset skickade vi ut till ombuden på VHS.
– Jag har också jobbat som bananreferent på Halmstadtravet väldigt länge, jag minns knappt när det började, och det ska jag fortsätta med.
Vad minns du mest från alla år inom travmedia?
– Det är ju mycket, men det är klart att de starkaste minnena ändå är från i början. Allt var inte så självklart då, som det är nu. Det var lite stapplande steg i början och det är alltid kul att vara med när något nytt skapas.
– Från allra första början gjorde vi något som hette ”Direkt spel” på onsdagar från Solvalla, där jag var värmningsrapportör. Vi gjorde sändningen från Stockholm och för att kunna se den var du tvungen att åka ut till en bana som visade det. Vi var många som var nybörjare, det var väldigt kul och lärorikt.
Vilken av rollerna har varit roligast?
– Det bästa har varit att göra olika saker, att inte bara göra en sak. Men kommentera med bisittare på lördagarna tycker jag nog är det roligaste uppdraget.
När blir din sista sändning i tv-rutan?
– På nyårsafton när det är multijackpot på Örebro, det känns som ett bra avslut.
När börjar ditt nya äventyr som sportchef på Halmstadtravet?
– Månadsskiftet januari/februari. Så jag har en månad på mig att sätta mig in i det nya. Vilket jag redan delvis har börjat med. Så fort jag haft möjlighet har jag varit på möten och haft kontakt med Rene Jensen – som varit sportchef där i 19 år – och han har försökt lära mig allt han kan. Det är mycket, även om man varit i branschen länge är det mycket nytt, men det är roligt att få göra något nytt.
Vad fick dig att bestämma dig för att byta jobb?
– Den stora lockelsen är att få göra något annat och att det kom nu, annars kanske den frågan inte hade kommit inom en rimlig tid. Sedan att det är just Halmstadtravet som har både fyrbenta och tvåbenta profiler i världsklass. Det blir lätt att gå till jobbet på morgonen när man har sådana profiler runt omkring sig.
Är sportchefsrollen något du har drömt om eller tänkt på?
– Tänkt på det har jag absolut gjort, det har varit lockande, samtidigt har jag haft förmånen att få göra annat roligt. Det var först nu när det dök upp som jag på allvar började fundera på om det kunde vara något.
Vad ser du mest fram emot?
– Allting, skulle jag nog säga. Det är en ganska liten organisation, det är fyra personer som sitter på kontoret, så man blir inblandad i allting även om man ansvarar för just sportbiten. Jag ser uppdraget som en enda stor utmaning. Jag är även förväntansfull för det vardagliga jobbet som ska göras.
– Publiken är naturligtvis en ständig fråga att försöka sätta tänderna i. Svaret på den har ingen lyckats med än så länge, men jag tycker inte att vi ska ge upp – vi måste ändå försöka. Förutom Sprintermästaren, som självklart är Halmstadtravets stora höjdpunkt, drar också V75-tävlingarna dit mycket folk. På lördag kommer det nog se ganska trevligt ut på publikplats och då är jag där som banreferent.
Vilka är dina bästa tips inför V75 Winter Burst på Halmstadtravet på lördag?
– Bästa spiken är 1 Niky Flax i V75-5 som har svarat för några av årets häftigaste svepningar på Halmstadtravet i de senaste loppen. Blir han bara inte instängd är det toppchans.
– Jag är spänd på V75-6 och 4 Justice Ås. En topphäst hos Peter Untersteiner som gjort en start efter uppehåll och även om motståndet är hårt så blir jag inte förvånad om han är bäst i sitt lopp.
– Skrällchans har 10 Makera i V75-1, just nu streckad på sju procent, som alltid gör bra lopp och sprutar bra. Nu är motståndet lite enklare och med rätt resa blir hon farlig.
– Sedan klappar ju hjärtat också för den fantastiska 8 Spring Erom som avslutar en fantastisk karriär med gulddivisonsstart på hemmaplan. Han hade otur med spårlottningen så det blir svårt att vinna men spelar man med hjärtat tar man med Spring Erom i V75-3.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.