Inför V75: Hamre – Norsk härförare i Unionskampen

212

hamre_v75

Lika dominanta som norrmännen är i skidspåret är svenskarna på travbanan.
Men i lördagens norsk-svenska V75-omgång i Mysen tänker hemmalaget ge storebror en match.
Norsk härförare är Frode Hamre, som har laddat med nio hästar i Unionskampen.
– Sejr Gammelsbäk är min bästa segerchans, säger han.
Unionskampen på Momarken i norska Mysen har körts årligen sedan 2008.
Där har den norska travpubliken fått uppleva vad vi svenskar känner framför tv-apparaterna under skidmästerskapen.
Visst blixtrar de norska hästarna, likt de svenska skidåkarna, till ibland men totalt sett har det varit stor svensk dominans i Unionskampen.
Det hoppas norrmännen ändra på i år.
Frode Hamre har sitt bästa år hittills som tränare och kusk bakom sig och till lördagens V75-omgång har han laddat med nio hästar.
Mest tror han på Sejr Gammelsbäk (V75-4), som imponerade stort när han senast vann med 70 meter i första starten för Hamre.
– Han var fantastisk bra i debuten för mig. Han står hårt inne i loppet, men kapaciteten är väldig bra och hästen har tränat fint efter segerloppet. Vi är beroende av högt tempo på loppet från spår tolv men jag är optimist och det är min bäste segerchans på lördag, säger Frode Hamre.
Att hästen innanför Sejr Gammelsbäk har strukits gör förutsättningarna något bättre. Dessutom har Hamre med Whata Buz från spår sex i samma lopp.
– Han har mycket bra kapacitet men är samtidigt lite osäker och galopperar bort sig då och då. Han är snabb från start och det ser ut att kunna bli en fin position. Han duger bra i nuvarande klass.

Hoppas på ledningen
Även i V75-avslutningen har Frode Hamre ett vapen som kan bita bra på svenskarna. Broadway Legs gjorde en godkänd insats som tvåa i lördags och med det formhöjande loppet i kroppen tillhör han segerbuden den här gången. Frågan är var han hamnar från sitt innerspår.
– Broadway Legs gjorde ett bra lopp i lördags och gick 1.12,4 med tredjespår sista 700. Han var också stressig i uppvärmningen och lade bort en del krafter i omstarter den dagen. Han har gått fram med det loppet. Är inte jättesnabb från start och blir väl överflyglad, men helt säker är jag inte. Han har öppnat bra i ett par lopp. Det hade inte varit dumt att komma till ledningen, men oavsett har jag segerambitioner. Detta är min näst bästa segerchans på lördag.

”Strålande senast”
Om sina övriga V75-hästar säger Frode Hamre följande:
Miraflores (V75-3) har vunnit V75 tidigare. Hon står fint inne i loppen men tilläggshästarna är för tuffa och här är det en hygglig premie som gäller. Miraflores får hänga med så gott hon kan.
Credicity (V75-5) har vunnet de två senaste loppen och detta är en bra häst. Ny distans nu och vi smyger och hoppas på draghjälp. Startryggen är bra men jag känner inte till alla motståndarna.
Winmecredit (V75-6) har varit i form i två år. Här är vi bortlottade och hästarna med de fem innersta spåren gör upp.
Acolyte Hanover (V75-6) har också haft form en lång period. Men det är samma här, han känns bortlottad.
Tourbillion (V75-7) är vass från start och har ett bättre spår än i de senaste starterna. Han är i knallform, men är ingen som ska gå i ledningen på den här distansen. Han rankas bakom mina andra två i loppet på kapacitet.
Hitchcock gick ett strålende lopp senast, men spår tolv gör det vanskligt. Formen är väldigt bra.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.