Inför V75: ”Han känns som en atombomb”

409

Inför V75: "Han känns som en atombomb"

– Han känns som en atombomb, han känns riktigt, riktigt bra. Jag tycker han känns snarlik de andra jag varit ute och tävla med…det är bra tryck i grejerna.
Backegubben gör comeback och tränaren och kusken Björn Karlsson låter minst sagt uppåt inför lördagens jackpottävlingar på V75.

Björn Karlsson tycker det varit en ”skitvinter” och att han haft svårt att kunna träna sina hästar som han önskat.
Men det verkar hästarna strunta i.
Stallets stjärna Tangen Haap imponerade med seger i sin årsdebut förra veckan och efter det har även Spang Viktor imponerat med vinst i Bollnäs.
På lördagen kan Backegubben fixa tredje raka segern för formstallet som består av totalt tolv hästar.
Backegubben är en egen produkt där Björn Karlsson är uppfödare, äger, tränar och kör.
I fjol vann fem av tolv lopp och han visade en riktig toppform just denna årstid med tre raka segrar, bland annat vann han 20 mars på Bergsåker.
Backegubben är nu sex år och i årsdebuten 26 januari blev han fyra.
– Jag var nöjd med han i årsdebuten ändå, han var lite seg i benen men han kom från en halsoperation och tog sig ändå i mål på ett bra sätt. Han fick luft och allting att fungerade så som det ska.
– Efter det vart det som att han vart fulltankad, ett oerhört tryck i han. Jag var bra påställd till Bergsåker där jag fick stryka han då han vart tvärhalt i en hov. Jag var och fick röntga honom istället för att tävla. Men det var inget allvarligt och han var tillbaka rätt omgående.

”Då hade han skenat förbi den här klassen”
Nu en månad sedan den tilltänka starten (struken för hovböld) är det alltså dags för comeback för Backegubben.
Björn Karlsson låter nöjd när han blir uppringd i V65 Direkt på fredagen.
– Han känns som en atombomb, han känns riktigt, riktigt bra. Jag tycker han känns snarlik de andra jag varit ute och tävla med…det är bra tryck i grejerna.
Backegubben startar med 20 meters tillägg. Han står ganska tufft inne i loppet på pengar då han tjänat lite drygt 540 000 kronor och tilläggsgränsen går vid 470 001 kronor.
– Ja, men alltså, jag vet inte…hade han inte fått problem med gomseglet i halsen hade han inte varit med i det här loppet utan då hade han skenat förbi den här klassen. Han har tidigare bara matchats i auto då han varit lite krånglig i voltstart och då har han alltid varit uppanmäld. Här går han ner i klass i mina ögon i alla fall, säger Solängettränaren och fortsätter:
– Jag tror han gör ett riktigt bra lopp och sen om det räcker hela vägen fram det låter jag vara osagt. Men jag är liksom nöjd om han gör ett bra lopp och är trea-fyra och börjar fungera för mig igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Bergsåker med Janne Jackpot & Harry Boy
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 28 mars 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.