Inför V75®: ”Har aldrig känts så fin”

132

Inför V75®: ”Har aldrig känts så fin”

Toppform, optimalt utrustad, perfekt smygläge och Sveriges längsta upplopp.
Spurtkanonen har idealiska förutsättningar när han på lördag går ut i V75® på Axevalla.
– Får han loppet och det stämmer lite så slår han av dem, säger hästens tränare.

Jim Oscarsson har låtit uppåt på Mr Perfection (V75-1) inför hästens senaste starter och så sent som i lördags levererade han en stark spurt som trea i V75.
– Formen är riktigt bra. Han har aldrig känts så fin som han gjorde i värmningen i lördags och jag tror att han är i sitt livs slag. Han hade lite problem under sin uppväxt och kommer mer och mer som äldre häst, säger Kalmartränaren.
Åttaåringen, som Jim Oscarsson både har fött upp och äger, har startat flitigt under vintern. Några skavanker av de täta starterna har han emellertid inte fått.
– Nej, det är nästan tvärtom. Han trivs bra med att starta på och bara gå motionsturer och promenader mellan loppen. Han håller formen jäkligt bra på det.

Många plusfaktorer
I lördags gick Mr Perfection barfota runt om för första gången i år och han är anmäld utan skor den här gången också.
– Han går bra med skor men barfota springer han lite friare och blir lite smidigare och snärtigare, så det är ett klart plus.
Att jänkarvagnen åker på är ytterligare en positiv parameter. I sina tre senaste starter har han gått i vanlig vagn.
– Det gör också att han springer lite friare. Förut sprang han och bröt men nu har han vuxit i kroppen och passar i jänkarvagn.
Innerspår bakom startbilen samt att Axevalla har landets längsta upplopp, 227 meter, kan också läggas till listan över saker som talar för den spurtstarka hästen.
– Han har blivit raskare och är rätt så hygglig ut bakom bilen. Jag kör det som går och skulle vi ta ledningen kör jag där, men jag tror nog att någon utanför är snabbare. Vi kommer i alla fall få ett bra lopp och då blir han morsk. Får han sedan luckan kan han avgöra.
– Han spurtar oftast som snabbast vid mål eller precis efter mål, så långt upplopp passa bra.
Det ser rätt bra ut, va?
– Förutsättningarna kan jag inte klaga på och han känns otroligt fin. Allt ser kanon ut på förhand.
Gör du någon mer ändring?
– Nu när det är 1 600 meter går han med helstängt kupat huvudlag istället för norskt. Då blir han lite snabbare och mer alert.
Så för att summera det här åt alla som ska spela V75 – vilken skrällfeeling har du?
– Jag har bra skrällfeeling. Får han loppet och kommer loss till slut så slår han av dem. Han vinner V75 vilken dag som helt bara det stämmer lite.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.