Inför V75: ”Hästen är ruggigt fin och har toppchans”

201

Hästen är ruggigt fin och har toppchans

Stefan Melander har vunnit Sprintermästaren fyra gånger som tränare.
Nu har han chansen att göra det igen med förhandsfavoriten Evaluate.
– Hästen är ruggigt fin och har toppchans att vinna försöket, säger ”Tarzan”.

Torsdag kväll strax efter klockan 22 smäller det på Halmstadtravet. Då ska årets Sprintermästare koras och förhandsfavoriten Evaluate tränas av Stefan Melander. Han har tidigare vunnit Sprintermästaren fyra gånger. Först med Rydens Sensation (2000), därefter med Scarlet Knight (2002), Nuncio (2015) och Uncle Lasse (2016).
När det gäller den USA-födde Evaluate så har hästen gjort fem starter i Solvalla-tränarens regi. Efter att ha börjat med två raka segrar blev han fyra i Kungapokalen, tvåa i Fyraåringseliten och senast femma i ett lopp i Rättvik.
– Det är en jättefin häst som har gjort det bra hittills. Vi hade siktat lite högre i Kungapokalen men jag tycker det var flera saker som gjorde att han inte blev bättre än fyra. Dels var han ovan vid distansen 2100 meter och han hamnade risigt på det och det gick fort till slut. Jag var inte besviken över att han blev fyra, hade jag laddat upp honom hårt inför loppet hade jag kanske varit det, säger Stefan Melander.
– Han har automatiskt kommit igång och blivit bättre och bättre ju mer han har fått starta. Senast var han bortlottad från bakspår och när alla låg i andraspår valde jag att köra invändigt och han blev fast till slut. Men det blev också ett perfekt genrep inför Sprintermästaren. Han har känts himla bra hela tiden.

Vässad i snabba intervaller
Evaluate är V75-omgångens största favorit och har ett perfekt läge med spår två bakom startbilen i V75-2. Han körs av Björn Goop för första gången och tränare Melander lämnar klartecken.
– Han känns ruggigt fin i jobben och fick gå några snabbare intervaller i går (tisdag) och var även fin i långsamkörning i dag (onsdag). Det ser ut som en toppchans och två heat visade han i Hambletonian (blev femma där) att han klarar bra, säger Tarzan.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Det blir skor runt om i försöket och sedan barfota i finalen. När det gäller huvudlaget har jag inte bestämt ännu om vi kör med helstängt, som näst senast, eller om det blir öppet. Det beror på hur laddad hästen är i värmningen och Björn får bestämma det.

”Blir nog glad av 1600 meter nu”

Du har ytterligare två hästar med i uttagningen till Sprintermästaren. Kommentar om deras möjligheter?
– Brothers N.Arms (V75-3)
 känns jättefin men det är galopperna som har ställt till och han har varit lite ojämn. Jag trodde att han skulle vinna senast men det blev en tuff öppning och Kevin vet inte varför han galopperade till slut. Han var i alla fall inte trött i det läget. Det är en väldigt fin häst och han blir nog glad av att det är 1600 meter nu. Han klarar 2100 meter men kort distans är han så van vid från USA. Jag hoppas och tror att han kan gå till final.
– Thrust Control (V75-4) var för laddad senast och blev för pigg bakom bilen därav galoppen. Annars har hästen varit kanonbra innan, han var ruggigt bra i Kungapokalen och i Mantorp krossade han dom från dödens i V75. Hästen är jättestark och har tränat bra hemma så felfri tror jag att han tar sig till final. Han är alltid oinspirerad i värmningarna så det ska man inte ta så hårt på. När det blir lopp tar han tag i grejerna och han har en väldigt bra löpskalle, säger Stefan Melander.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 resultat och eftersnack Lindesberg 3 juli 2019
Nästa artikelEfterlängtad comeback för Villiam

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.