Inför V75: Hemmakoket är framgångsrik

198

made

Made At Home kom till bakom en stalldörr hos travtränaren Anders Stenman.
Ett ”hemmakok” avlad av hästar han hade i träning.
På lördag kan Stenmans häst ta sin andra raka V75-seger.

Anders Stenman är tränare i Umeå och har drygt 35 mil till Östersundstravet på lördag. Som uppfödare, ägare och tränare till fyraårige Made At Home har han extra mycket att hoppas på i klass 1-loppet som går som den sista avdelningen på V75.
I mitten av maj styrde Janne Norberg till ledningen i V75 på Dannero och såg till att stanna där loppet ut med Stenmans häst.
– Han har ju visat att han kan öppna riktigt bra och Janne kommer att försöka en bit nu också. Jag är ändå inte minsta orolig för starten. Utvändigt ledaren funkar det också men det är klart att ledningen är närmaste vägen. Vi var helnöjda med honom på Dannero, inte minst Norberg som gillar hästen.
En viktig utrustningsförändring till lördagsstarten är att Made At Home kommer att tävla utan skor för första gången i karriären.
– Ja, nu kommer han att få gå barfota fram för första gången och det hoppas vi ska göra en del. Folket i tv säger att han inte ser bra ut i provstarter och värmningar. Men vi är medvetna om att han kanske inte ser så bra ut. Han kan se ut som en drummel men är riktigt bra och lägger mycket mark under sig, berömmer Anders Stenman.

Bäst av alla
Hemmakoket skulle visa sig bli riktigt lyckat. Faktum är att Anders Stenman tycker att Made At Home är den bästa häst han haft i träning.
Made At Home såg dagens ljus för första gången på Gotland 2008 efter ett infall Anders Stenman hade fått tillsammans med hingsthållaren till Sheridan Hanover elva månader tidigare.
Han berättar att Made At Home kom till ”bakom stalldörrn” på gården han hyrde i Gummark utanför Skellefteå när han var tränare där.
Anders Stenman tränade både pappan Sheridan Hanover, en häst som kom från Stig H Johansson, och mamman Ombra Girl.
Kommer andra raka V75-segern på lördag?
– Hoppas kan man ju alltid. Han duger i klassen och har känts hur fin som helst efter Dannero, säger Anders Stenman.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.