Inför V75: Hoppas på Dunderskräll på hemmaplan

164

Inför V75: Hoppas på Dunderskräll på hemmaplan

Robert Dunder hoppas skrälla på hemmaplan med Even´s Cool Boy.
– Han borde inte varit så bra som han var i årsdebuten.

Derbyvinnaren Attraversiamo gör årsdebut och ser ut att bli lördagens största favorit på V75.
En som hoppas kunna utmana storfavoriten är Robert Dunder.
– Spikar man inte Attraversiamo tycker jag att min häst är väldigt tidig.
Men det är klart, jag måste ändå tro på min häst. Jag har ändå sett det här loppet och jag tror att vi ska kunna utmana.
Robert Dunder låter riktigt uppåt när han intervjuas i fredagens V65 Direkt i TV12.
Umåkertränaren, som har en duo till start på V75 på hemmabanan, har inlett 2020 starkt med tio segrar för stallet på 41 starter.
– Det är väl en utav dom som kan vinna, den andra tror jag inte kan vinna.

Utmanar storfavoriten
Först ut är stallets stjärna Even´s Cool Boy i V75-1 där han alltså ställs mot Attraversiamo.
Trots det tuffa motståndet låter alltså Robert Dunder segersugen.
– Med Even tror jag ändå att jag har en rätt hygglig möjlighet till att göra det. Jag har en väldigt bra häst och jag har alltid tro på den hästen.
– Det vart sämsta tänkbara i spårlottningen, han fick bästa spåret och vi det sämsta spåret, men jag får bara lita på min häst. Jag vet att jag har en väldigt bra häst, jag har varit nära han ett par gånger men aldrig jättenära. Men som sagt jag tycker att jag har en häst som visade i årsdebuten att han har utvecklats väldigt mycket från tre- och fyraårssäsongen nu till fem. Han borde inte varit så bra som han var i årsdebuten, men det var han.
Even´s Cool Boy var riktigt vass vid segern i sin årsdebut på Bergsåker 1 april.

Stort självförtroende
Och enligt tränaren så syns det på hästen att han är i form.
– Hans självförtroende och hans ego har vuxit ungefär med tusen procent. Nu när vi skulle till defileringen, ställer han sig pall när han precis kommer in på banan och så tittar över hela banan och tycker liksom att han äger banan. Det känns verkligen att han tycker att allt det ni ser är mitt, det känns verkligen så när man kör han.
Robert Dunder fick frågan om han kommer köra fram utvändigt storfavoriten om han sitter i ledningen.
– Jag kan om jag vill och hästen tål att göra det, men jag vet inte om jag är intresserad på grund av att jag tycker att jag har en häst som stor och rejäl och jag tycker att han löper bäst på speed. Det spelar nästa ingen roll hur sakta eller hur fort det går, så kan han speeda något oerhört. Han är nästan bäst på väntan tycker jag.
Gör du några ändringar?
Nej, det blir samma lika som på Bergsåker.
Stallets andra häst på V75 är Variety Show (V75-6).
– Det är en häst som löper jämnt och bra, en riktig gnetare som är härlig att ha i stallet, en färgklick.
– Kör vi in en matlapp för vi vara jättenöjda, det blir svårt att tro på mer. Men hästen känns fin och satt fast lite sist. Skulle det bli hårt tempo kan vi tjäna fina pengar. Vi får vara nöjda så.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.