Inför V75®: Hoppas slå Oktoberfest-känslan

58

inför v75® hoppas slå oktoberfest känslan

Nyss hemkommen från Octoberfest i Tyskland hoppas Billy Svedlund att nästa helg blir ännu festligare.
Då startar han sin formtoppade Kocu Boko i Svenska Travligan på Skellefteåtravet.
– Känslan att vinna på V75 är oslagbar och går inte ens att jämföra med den i München, säger Gävletränaren.

Billy Svedlund har precis satt ner fötterna på svensk mark efter en långweekend på Oktoberfest, när han gästar veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
– De som inte har varit på Octoberfest måste prova det. Det är en helt galen festival, absolut en sådan där ”once in a lifetime-grej”, säger Svedlund innan samtalet styrs över från gigantiska ölsejdlar och tivoli, till hans Kocu Boko (V75-2), som övertygade stort när han i sin senaste start överglänste motståndet och vann med gott om sparade krafter från ledningen.
– Om vi haft press på utsidan hade det nog gått att köra en sekund fortare sista varvet. Det fanns en del sparat, exakt hur mycket är svårt att säga, men det kändes väldigt, väldigt bra och framför allt gav författningen han var i ett kvitto på formen.
– Känslan var att jag har honom i bättre författning än någonsin, och jag ska väl kanske ha honom där också med tanke på antal starter han har gjort i år och i livet. Jag anmälde till V75 för att kunna gå ut och ha lite förhoppning, och det har jag faktiskt.

”Kul att trycka av honom riktigt”
Precis som senast startar den femårige hingsten från spår två bakom startbilen. Då lyckades han ta ledningen och svara ut de som laddade utifrån. Frågan är om det går även den här gången när motståndet är vassare.
– Han är kanske inte som snabbast ut och skulle väl helst haft spår tre-fyra, men jag har aldrig heller haft riktigt sådana lägen att jag har tryckt av honom riktigt. Kanske i loppet före derbykvalet förra året, men det är ett år sedan och det är så mycket mer häst nu, så det ska bli kul att trycka av honom riktigt för första gången i år. Jag tror också att han kan öppna bättre nu när jag kan rycka bakskorna igen.
– Det kan bli ett halvstängt huvudlag också men det får vi se. Han har gått framåt för varje lopp han har gjort i år och nu är det rätt antal dagar mellan starterna, och det känns som de bitarna är viktigare än om han får ett halvstängt eller inte.
Billy Svedlund har nio hästar på träningslistan och att då ha med en häst i V75 är stort.
– I mitt lilla stall på nio hästar kommer jag inte ihåg när jag hade en egentränad på V75. Men jag vet känslan man får om det skulle gå hela vägen, den är oslagbar och går inte ens att jämföra med den i München.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.