Inför V75: Intressant duo i miljonjakten

180

miljonjaktenintre

En stark favorit och ett skrällbud som kan få miljonerna att regna.
Roger Walmanns hästar spelar en nyckelroll när Solvalla arrangerar V75-jackpot.
– Jag vet att många skrattar åt mig när jag säger det men de som spelar ska se upp för henne, säger Solvallatränaren själv om sin rysare.
Overtaker By Sib (V75-4) har en enastående höst bakom sig. Efter sitt två månader långa tävlingsuppehåll från juli till september är hästen obesegrad och just nu ståtar han med fem raka segrar. Den här gången startar han som favorit i klass II-finalen på V75 och han är en tänkbar spik i jakten på jackpotmiljonerna. Enligt prognosen kommer det ligga 50 miljoner kronor i sjurättspotten.
– Allt är som det ska vara med honom men det blir svårare och svårare att ta den sjätte och sjunde segern också. Men vi måste ju prova, säger Roger Walmann som när allting kommer omkring tror mycket på sin häst.
– Normalt sett är han självfallet med och gör upp om segern. Allting säger ju det. Sedan ska det göras också men han bör vara en av favoriterna.

”Lekte med Vincennes”
Siktar man på de högre V75-utdelningarna gäller det att ta med hästar som andra spelare har missat. Walmanns fyraåriga sto Latitude Broline (V75-6) kan vara precis en sådan häst. Hon är helt bortglömd i förhandssnacket, trots att hon vid sitt senaste framträdande på V75 spurtade ner kullettan Vincennes och vann till 24 gånger pengarna. Efter det har det blivit en galopp och en fjärdeplats.
– Hon gjorde ett jättefint lopp senast som fyra. Innan det gjorde vi bort oss och körde barfota två gånger i rad. Det har aldrig funkat men vi provade och det gick åt pipan. Gången innan det…jag ska inte säga att hon lekte med Vincennes, men hon vann väldigt lätt i alla fall.
Solvalla Grand Prix är loppet som Latitude Broline går ut i den här gången. En halv miljon kronor väntar på vinnaren och motståndet är knivskarpt. Men Walmanns sto kan mycket i sina ljusa stunder och troligen blir det barfotabalans precis som förra gången hon skrällde på V75.
– Jag tycker att hon ska vara en outsider den här gången. Jag vet att många skrattar åt mig när jag säger det men de som spelar ska se upp för henne.

Ola Johansson