Inför V75 – Intressanta hästar till start i lördagens V75-omgång

138

daniel reden inför gävle

Daniel Redén har flera mycket intressanta hästar till start i lördagens V75-omgång.
Bland annat två av de hetaste motbuden till Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express.
– De är otroligt bra hästar båda två och jag har svårt att sära på dem. På form är väl Heavy Sound stået vassare men på läget är det Love Matters, säger Daniel Redén.

Lördag eftermiddag smäller det i Östersund när Jämtlands Stora Pris avgörs med 700 000 kronor till vinnaren. Storfavorit är Readly Express och Prix d’Amerique-vinnaren gör comeback efter ett längre uppehåll. Han har spår tio och de två hetaste utmanarna startar båda från framspår. Det är Daniel Redéns duo Love Matters och Heavy Sound, där den sistnämnde imponerade stort vid segern i Gävle senast på tiden 1.09,2. Love Matters var tvåa i försöket till Sweden Cup och galopperade i finalen i ledningen i den första kurvan.
– Heavy Sound (V75-6) var ju jättebra och loppet som Love Matters gjorde i försöket var väldigt bra. Det blev galopp i finalen mitt i svängen när han slappnade av. Han har varit ganska känslig utan att vi har hittat några fel. Nu ska vi prova med ett par tåskor fram så att han får tag i banan, då han har lite platsproblem. Vi gör en liten justering, det är inte mycket men det är små marginaler, säger Daniel Redén.

”Man vet inte hur ringrostig han är”
– Det är två otroligt bra hästar och jag har svårt att sära på dem. På form är väl Heavy Sound strået vassare men på läget är det Love Matters. Båda två är i alla fall i väldigt bra form. Hoppas att båda sköter sig och gör riktigt bra lopp. Sedan är Prix d’Amerique-vinnaren med och normalt får man köra för ett andrapris. Man vet inte hur ringrostig han är men normalt sett inte när det är Timo som tränar.

”Blev för stressad – vanlig vagn nu är bättre”
Daniel Redén har ytterligare tre hästar till start i lördagens V75:a. Ett par av dem är hårt betrodda och så här säger han om chanserna.
– Dorinda (V75-1) är en jättefin häst som jag tror har en riktigt bra framtid. Hon fick ett lopp i kroppen, det var hårt att ta ut henne elitloppshelgen, men det passade bra och hästen gjorde det bra. Det borde ha flyttat fram hennes formposition eftersom hon varit sjuk innan. Spår fyra är väl ingen höjdare men hon är ganska förnuftig och bör komma iväg okej. Hon kommer att gå bra till slut. Det är Örjan som kör och det är omöjligt att veta hur han kör.
– Michelangelo Ås (V75-2) blev för stressad av en omstart senast och galopperade. Han är känslig för saker som sker och sedan hade han jänkarvagn och blev lite för stressad. Han har gått med vanlig vagn tidigare som vi går tillbaka till nu och han är mycket bättre med vanlig vagn. Spåret är jättebra, det är bara att köra frakt fram, och han kan öppna bra om kusken vill. Barfota runt om och ett norskt huvudlag som han har haft i alla starter.
– Fighting Bax (V75-7) var bra senast på Solvalla men vi fick lov att fräscha upp honom efteråt eftersom han var väl het i loppet och det brukar han inte vara. Han tränar väldigt fint men risken är att han behöver lopp i kroppen, säger Daniel Redén som även berättar senaste nytt om elitloppstvåan Propulsion.
– Han känns jättefin och var ruggigt fin i dag (fredag). Jag tror nästan att han är i ännu bättre form än i Elitloppet. Han kommer att starta i Boden nästa helg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.