Inför V75 (jackpot): ”Blir förvånad om han förlorar …”

415

inför v75® (jackpot) ”blir förvånad om han förlorar …”

Inför V75® förra veckan var Daniel Redén väldigt positiv till Polepositions chanser.
Hästen vann överlägset och även denna vecka lämnar Solvallatränaren ”klartecken”.
– Jag blir förvånad om han förlorar, säger Redén om Never Mind’em.

 Daniel Redén luftar ett gäng hästar även denna vecka på V75® när det är Rättvik som står för arrangörskapet.
Solvallatränaren har en kvintett till start och låter mycket uppåt beträffande chanserna för 10 Never Mind’em (V75-2) som tävlar i Klass 2-försöket. Den fint stammade fyraåringen har vunnit i hälften av sina sex starter så här långt i år och avslutade senast fint som trea på Romme.
– Jag tror inte han var bottnad på något vis senast och det känns som att han går framåt för varje start. Vi ändrar lite i balansen, hästen var lite rullig då, så det kanske blir ett par lätta boots. Men jag blir förvånad om han förlorar. Jag måste ju säga det, så att kuskarna kör …
Behöver han en genomkörare inför derbyuttagningarna?
– Nja, han har ju startat på, men jag vill gärna se att han går bra. Jag tror ju han vinner … utan att ha kollat motståndet.

Testades i jobb – fick ett bra svar
6 Greensboro Zet (V75-1) är jämngammal med sin tidigare nämnda stallkamrat men går ut i ett försök till Bronsdivisionen. Den här gången med tränaren själv vid tömmarna. Varför då, kan man undra?
– Jag vill bara testa av honom inför derbyt om jag kan hitta varför han är så ojämn, om jag kan få några idéer. Det är lite på skoj, det är V75® och man får räkna på kusken vad han håller på med, men annars är han bra när han är bra.
Välmeriterade 6 Mister Hercules (V75-3) är stallets bidrag i högsta klassen, Ego Boys Minne.
Sexåringen vann tidigare i år Prins Daniels lopp, var sedan med i Elitloppet där det blev galopp och senast i Ulf Thoresen Grand International var hästen inte till sin fördel och slutade oplacerad.
– Mister Hercules var inte alls bra senast, men mina hästar presterade dåligt på Jarlsberg. Vi hoppas att det var det, för han tränar i alla fall riktigt bra. Vi tror att han ska göra ett bra lopp men han måste också visa det.
Vad säger du om insatsen senast för 3 Need’em (V75-6)?
– Need’em var ute i ett konstigt lopp senast, han kom aldrig in i matchen fastän han låg där framme, det var tufft för honom. Men nu är det 1640 meter och jag tror att han kommer göra ett bra lopp.
Slutligen 4 Versace Face (V75-7) som startar över passande lång distans i Silverdivisionen?
– Honom körde jag hemma för första gången på ett och ett halvt år hemma i ett jobb i veckan. Han såg ju ut som han sov sig igenom ett helt lopp nu senast på Jägersro, så jag tryckte till honom lite hårdare i jobbet och fick ett bra svar. Jag tror han kommer vara riktigt bra.

Föregående artikelGlimmas Dagens Dubbel lördag 5 augusti 2023
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Hoppas Pappajonnys Ilse avslutar på topp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.