Inför V75/jackpot: ”Det räcker med två streck”

204

Inför V75/jackpot: ”Det räcker med två streck”

Björn Karlsson selar ut sina toppdjur Spang Viktor och Tangen Haap i kallblodsdivisionens final.
Men den annars optimistiske tränaren tror att segern står mellan två konkurrenter.
– Vill man helgardera loppet tar man med Tangen Haap men jag tror att det räcker med två streck, säger Solängettränaren inför lördagens V75-jackpot.

Spang Viktor (V75-4) har varvat galopper med segrar under våren och försommaren. I de sex senaste starterna har det blivit seger varannan gång och galopp varannan gång. Håller trenden i sig är det dags för en ny triumf på lördag. Men det tror inte hans tränare.
– Han har bra form men eftersom det är så lite hästar på volterna är de fem där framme helt rökta. Det går bara inte. Odd Herakles sitter i ledningen efter 400 meter och både Tangen Haap och Månprinsen A.M. kommer vara ikapp tidigt. Chansen för Spang Viktor skulle vara om det är mycket hästar i vägen och strular för 40-hästarna. Men det kommer det inte göra nu och han får kriga om en matlapp. Även om det är spännande med Örjan (Kihlström) i sulkyn. Det är både viktskillnad och kuskskillnad, säger Björn Karlsson som har dragit på sig en avstängning och därför får följa sina hästar från bankanten den här gången.
– Det kan vara roligt det också och man får hoppas att de som kör kan hitta runt banan, säger han med ett skratt.

Imponerad av konkurrenterna
Stallets stora stjärna Tangen Haap (V75-4) körs av Erik Adielsson och han startar med 40 meters tillägg precis som värsta konkurrenterna Odd Herakles och Månprinsen A.M.
– Tangen Haap var duktig senast på Dannero men jag körde kanske bort honom lite. Om jag hade kastat loss ordentligt och fortsatt att köra hela sjuhundringen in tror jag att vi hade vunnit. Men jag skulle köra snyggt och backa ner i rygg och då hade Ohlsson lite för mycket kvar i sin häst (Järvsöodin) när det skulle avgöras. Nu tar vi av framskorna också men det normala är väl att han blir trea bakom Odd Herakles och Månprinsen A.M., säger Björn Karlsson som har imponerats av konkurrenterna.
– Alltså, vad är det för hästar? Jag tror jag körde neråt 1.16 sista 500 i Elitkampen utan att ta något på dem. Nu hoppas jag att Gunnar (Melander) kör ordentligt med Månprinsen och vill syna ”Odd” från dödens, så att det öppnar upp sig lite. Gör han inte det kommer det gå snabbt till slut och då går det inte att ta längder. Tar man med tre hästar på kupongen är Tangen Haap det solklara tredjestrecket men mina förhoppningar sträcker sig inte längre än till tredjeplatsen.
V75 avgörs på Bergsåker och det ligger jackpotmiljoner i sjurättspotten, som beräknas uppgå till 58 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.