Inför V75® (jackpot): Dubbla chanser på hemmaplan

70

inför v75 dubbla chanser på hemmaplan

Fjolåret blev hans mest framgångsrika år hittills.
Nyligen tog han över som tränare för Stall Palemas hästar.
Det rör på sig för Hans Crebas som på lördag har två chanser i V75® hemma på Axevalla.

Nederländaren Hans Crebas, 39, kommer från ett rekordår som travtränare med 37 segrar och närmare 2,8 miljoner kronor inkört. Framgång föder framgång brukar man säga och för snart en månad sedan fick han ta över ansvaret för större delen av anrika Stall Palemas hästar.
– Det är väldigt stort förstås. Palema är lika med fina hästar och givetvis tackade jag ja direkt när jag blev tillfrågad, säger Hans Crebas.
Axevallatränaren bedrev sedan tidigare sina rörelse på Palemas gård i Kvänum men nu har han fler hästar att
– Eftersom mitt stall är på samma anläggning, 500 meter från stallet där Palemas hästar står, är inte förändringen så stor och allt flyter på jättebra. Det är förstås mer jobb och ansvar och fler hästar att tänka på. Men det är bara kul och jag vill alltid utvecklas som tränare. Det här är en jättechans för mig att synas i större lopp också. Hos Palema är det väluppfödda hästar och vi siktar så högt det går med dem.

”Han har knäckt mig”
När Axevalla på lördag arrangerar jackpotkryddade V75®-tävlingar, en ensam vinnare med sju rätt kan enligt prognosen håva in 55 miljoner kronor, ska en av Palema-hästarna göra sin första start för Hans Crebas. Boke Palema (V75-5) tränades tidigare av Angelica Jonsson, som ansvarar för Stuteri Palema, men efter 6 segrar på 18 starter är det Hans Crebas uppgift att förädla hästen ytterligare.
– Det är en väldigt stark häst som jag har sett i alla hans lopp. Han har bland annat knäckt mig från sidan när jag satt i ledningen. Det är väldigt bra skalle på honom.
Den här gången är det klass II som gäller och Boke Palema lottades till spår fem bakom startbilen.
– Det är alltid svårt i V75 och jag tror inte att han kan gå utvändigt och knäcka dem på lördag. Jag vill inte avslöja någon taktik på förhand men bäst vore det naturligtvis om vi kommer ner i andraspår ganska kvickt och de kör i högt tempo där framme. Han är inte snabb från start så risken att vi hamnar i tredjespår i första sväng finns. Men vi hoppas komma ner. Han är en outsider som jag ser det.

Perfekt utgångsläge
Dagens andra chans för Hans Crebas kommer redan i det efterföljande loppet, ett försök i diamantstoet, där han drog innerspår i volten med Isan (V75-6).
– Hon var bra när hon vann i Örebro för tre starter sedan och gången efter avslutade hon otroligt bra. Jag tror att hon gick under 1.08 sista 200. Senast hade hon ett dåligt utgångsläge och hamnade illa till. Hon var inte heller lika fin till slut så hon åtgärdades efter det loppet. Hon har tränat på bra inför det här och fick äntligen ett bra startspår. Hon är kvick ut. Förr tyckte jag inte att hon skulle gå i ledningen men nu har hon gått bra där också. Det är inget måste att hon får ledningen men jag skulle inte ha något emot att köra där heller. Spets eller rygg på ledaren vore det bästa.
– Det är tufft på V75 och jag tycker att det ser ut som ett jämnt lopp. Hon har tänt till riktigt bra på det norska huvudlaget och även om hon har varit ifrån lite är det bättre att hon är fräsch. Hon står perfekt inne i loppet pengamässigt och jag tycker att även hon ska räknas som en outsider.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.