Inför V75 (jackpot): Eklundh på segertåget

50

inför v75 jackpot eklundh på segertåget

Fem raka segrar till stallet.
André Eklundh har sopat rent i veckan kommer till lördagens V75 fylld av självförtroende.
– Man är ju nöjd, det är skönt när allting fungerar, konstaterar Eklundh som kommer att få sin segerrad bruten på lördag.

Obesegrade på Axevalla i tisdags, Åby i onsdags och Vaggeryd i torsdags är det ingen överdrift att påstå att stall Eklundh kommer till lördagens V75 på Jägersro med knallform.
Där plockar man ut fyra hästar, men för att segerraden ska hållas krävs ett mindre mirakel.
Inte för att hästarna inte duger utan för att två av dem möter varandra i V75-5.
Och det är inte första gången.
På Mantorp i maj slutade 9 Farfars Dream etta 4 Wingait Leif tvåa i samma lopp i V75 på Mantorp.
Nu liksom då sitter Eklundh själv i sulkyn bakom den förre.
– Farfars Dream har varit bra hela tiden och jag har kört honom hela tiden. Leif har vi haft lite olika kuskar på och det har fungerat bra, förklarar Eklundh om duon som båda kommer från derbykval där de fick se sig utslagna.
Medan Farfars Dream fick den svettiga uppgiften att trava utvändigt om derbyfavoriten Francesco Zet och kroknade så spurtade Wingait Leif sylvasst. Faktiskt snabbast av samtliga hästar den dagen enligt ATG Xlabs som noterade hästen för 1.05,4 sista 200 meterna.
– Leif var väl den som visade absolut bästa formintrycket senast och har fått det bästa läget, så det kan mycket väl bli tvärtemot resultatet på Mantorp när de möttes där förklarar Eklundh som sätter upp sin forne arbetsgivare Thomas Uhrberg i sulkyn.
– Han har öppnat bra ett par gånger, men är rätt så ojämnt startsnabb. Vad det beror på vet jag inte, men det har varit så. Helst ska han inte göra för mycket själv. Det skulle vara roligt om Uhrberg kunde få iväg honom ordentligt från start och kanske hitta ledningen, därifrån blir han nog rätt så svår att nagga, det tror jag.

”Farfar är den bättre hästen”
Frågan är hur Farfars Dream tagit sitt tuffa derbykval.
– Det känns normalt hemma, jag tror att han tagit det okej. Grejen var att han blev lite för vass när han kom fram i dödens och började tävla lite för tidigt. Jag hade vässat honom inför den uppgiften och han slappnade aldrig av. Det blev för tufft mot de hästarna.
Går du fram tidigt även den här gången om det blir lågt tempo?
– Blir det uppullat ser jag ingen annan lösning än att kliva fram, men helst skulle jag se att det blev 1.12,5 på varvet och man kan få sitta rätt så länge. Normalt sett tar inte han illa vid sig av att göra jobb, det gör han inte.
Vem tror du mest på?
– Leif visade så jättefint formintryck senast, det var en ruskigt snabb avslutning och så har han bra läge. Det är klart att jag tror att han kan ha en bra chans, men normalt sett tycker jag att Farfar är den bättre hästen. Men just på formintrycket på Leif så tycker jag att han är intressant. De två är mina bästa chanser på lördag.

Vill spetsa och släppa
Det här berättar André Eklundh om sina övriga hästar på V75:
 7 Uncle Silvio (V75-2) kommer att kliva iväg väldigt snabbt från springspår. Han är väldigt snabb i accelerationen så läget är en fördel för honom. Men jag var inte nöjd med hans beteende senast, han blev skarp i ledningen och låg på trots att det gick 1.12 första varvet. Han blev trött och därför ser jag honom gärna bakifrån den här gången. Förhoppningsvis öppnar han så pass bra att jag kan sitta i ledningen i ett tidigt skede och sedan försöka hitta rätt rygg. Vi kommer att döva ned honom lite till på lördag. Det går inte att vinna om han beter sig som senast, men håller han sig lugn så är han ganska vettig för klassen.
– 4 Luringen La Ma (V75-6) var fin senast, men den värsta konkurrenten var snabbare från start och jag ville inte köra utvändigt om den så jag backade ner bakom. Sedan blev det inget tempo alls utan bara körning sista 200 meterna och det är ingenting som passar Luringen, han är inte så tvärspeedig. Han gick med full fart över mål och kändes fräsch och fin så jag var fullt nöjd med honom. Här är det väl 11 Charliebrown Effe som är hästen att slå, övriga tycker jag att Luringen matchar. Han står sig bra i loppet, det tycker jag. Inga ändringar.

Föregående artikelV86 Tips inför Solvalla/Åby
Nästa artikelInför V75 (jackpot) Jägersro: ”Jag hoppas det är dags nu”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.