Inför V75 (jackpot): Eriksson laddad inför dubbeltravet på hemmaplan

112

inför v75® (jackpot) eriksson laddad inför dubbeltravet på hemmaplan

Han går mot sitt i särklass bästa år hittills och stallet har toppform.
Räkna med Jörgen S Eriksson när hans hemmabana Sundbyholm arrangerar sin största helg för året.
– Det klart att det blir spännande, säger han inför det stundande dubbeltravet med V75® både lördag och söndag.

Jörgen S Eriksson har vind i seglen. Fem av stallets senaste tio starter har slutat med seger. Vinstsumman på 3,8 miljoner kronor är rekord med god marginal och med 32 segrar och 16 i segerprocent har han även sitt bästa år hittills som kusk.
– Vi har inte spänt bågen utan bara tittat framåt och sett vad vi har i boxarna att jobba med, och det har flutit på riktigt bra hela året, säger han i veckans avsnitt av podden V75® – lördag hela veckan.
Beträffande den upplyftande kuskstatistiken menar han att framgång föder framgång.
– Jag kanske kör med ett bättre självförtroende när jag har lite mer att åka med. Framför allt har jag kört mycket mindre galopp i år mot tidigare. Det kan ha att göra med träningen av hästarna också, att de är lite mer avslappnade i startmomentet, plus att jag oftast kör dem själv och känner dem.

”Kan så klart bli rappare”
Det är den årliga Breeders’ Crown-helgen som väntar i Eskilstuna och lördagens V75 är kryddat med en saftig jackpot. En ensam vinnare med alla rätt kan enligt prognosen sopa hem 42 miljoner kronor. Jörgen S Eriksson har två hästar till start och även om G.R.J.’s Wolverine (V75-3) har gått som tåget sedan han i somras började tävla i monté, är det i första hand Ballerina Indika (V75-2) som ser ut att kunna påverka hur jackpotmiljonerna fördelas.
– Det är en väldigt trevlig häst och tack vare att hon inte vann i tisdags på Gävle gick hon inte över gränsen till det här loppet. Då kände jag att vi provar när det är hemmaplan. Kort distans kan vara lite spännande och bra läge fick vi.
Det fyraåriga stoet startar med spår fyra bakom bilen när hon efter 17 starter över medeldistans för första gången ska testa 1 640 meter.
– Jag är lite osäker på så här täta starter men hon kan så klart bli rappare och det blir intressant med kort distans. Jag har kört startsnabbare hästar men hon är duktig. Någon gång har det bara sagt pang, men nu är det annat motstånd och över korta häcken kör alla från start. Det kan bli tufft att komma till ledningen men vi ska göra ett försök i alla fall.
Ballerina Indika åkte snöpligt dit från ledningen senast och gången innan avslutade hon starkt i tredjespår och hann sånär fram till seger. Den här gången gör Jörgen S Eriksson en intressant ändring för att få henne ett snäpp vassare den sista biten.
– För att inte bli slagen på linjen, som det har varit i de två senaste loppen, har jag tänkte öppna upp huvudlaget till ett open eye (skygglappar med hål i reds.anm.) så att hon ser lite mer. Hon blir lite frånvarande och jag får jaga henne väl mycket till slut. Jag vill att hon ska tävla mer häst mot häst.

Uppåtform och nytt huvudlag
Med lördagens lopp lagda till handlingarna väntar en söndag med Breeders’ Crown-finaler. Där försvarar Lilian Young (V75-7) stallets färger i loppet för de treåriga stona. I uttagningsloppet överraskade hon spelarna när hon ledde från start till mål och betalade 22 gånger pengarna som vinnare. Det var det talangfulla stoets sjätte årsseger och på elva starter i karriären har hon bara missat pallen två gånger.
– Hon har haft ett grymt år. Hon är fantastiskt fin att jobba med, en oerhört proffsig häst på alla vis. Det är en häst som man inte kan annat än att tycka om väldigt mycket.
Lilian Young har innerspår bakom bilen i loppet där 800 000 kronor väntar på vinnaren, det dubbla om man likt Lilian Young är med i Premiechansen. Och hennes tränare tror att hon har gått framåt med senaste loppet i kroppen.
– Hon var inte som bäst i starten innan semifinalen och det var bra med sex veckors paus. Då fick vi träna ner henne ordentligt och hon fick en höjning igen formmässigt. Hon har tävlat med öppet huvudlag men nu lurar jag på att sätta dit ett halvstängt norskt huvudlag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.