Inför V75 Jackpot: From the Mine har hittat överväxeln igen

90

Inför V75 Jackpot: From the Mine har hittat överväxeln igen

From the Mine är tillbaka. Igen.
Publikfavoriten var bländande på banrekord senast. Nu är han redo för V75® på Hagmyren där han drog drömläge.
– Han känns jättebra och det känns som att han kickat i den där överväxeln igen. Han är lika fin som han var i höstas, säger Catarina Norqvist.

Den snabbfotade ”grållen” och publikfavoriten 1 From the Mine (V75-3) är tillbaka i den högsta klassen igen. Efter att ha radat upp segrar i höstas drabbades hästen av kolik och blev allvarligt sjuk, under några dagar var tillståndet kritiskt. Men valacken har arbetat sig tillbaka i år och prestationen senast talade sitt tydliga språk – From the Mine är tillbaka i toppslag.
Då var det Skellefteå som gällde. From the Mine anförde fältet och segrade på 1.11,1 över 1640 auto vilket betydde ett nytt prydligt banrekord. Den här lördagen väntar Hagmyren och Gulddivisionen, som är klassiska E.J.’s Guldsko.
– Han gjorde det ju väldigt bra och gick nytt banrekord i Skellefteå och då vet man att de gör ett bra lopp, han gjorde ju jobbet själv också. Hästen är ju väldigt laddad innan start och det är väl egentligen den enda oron som jag har, att han ska bli för laddad och springa upp i vingen eller något sådant. Senast följde han ju bilen och var nästan en halv längd förbi när de släppte vingen. Han får inte bli för överladdad, berättar Umåkerstränaren Catarina Norqvist.

Tvivlar att någon kan ta en längd
Alla som sett From the Mine tävla förut vet att han är rysligt snabb från start. Lördagens lopp körs över sprinterdistans och när lottningen förrättats hamnade hästen på innerspåret. Helt perfekt, eller?
– Det är klart att på Hagmyren vore det en fördel att starta något hack längre ut, men jag tror inte det är någon som tar en längd på honom ändå, det tvivlar jag på faktiskt. Han är så otroligt kvick i benen så det måste bli svårt. Han ska sitta i ledningen, vi har inte planer på något annat och han tål ju lite tryck därifrån också, det har han visat. Det var barfota runt om senast och det blir samma visa nu.
I november skulle From the Mine varit med i Silverhästen på Solvalla, men sjukdomen satte stopp då. Fortsätter nioåringen på den inslagna formstarka banan den här helgen, kan det bli aktuellt med en ännu större uppgift i slutet av augusti.
– Vi går ju ut på V75 nu för att förhoppningsvis få ihop lite mer poäng och om allt funkar som vi hoppas på lördag så vore det ju roligt att kunna vara med i Sundsvall Open Trot med honom, säger Catarina.

Du har en positiv känsla inför lördag?
– Det känns väldigt positivt, tycker jag. Hästen har visat i varje start nu att han tar loppen på rätt sätt och blir bättre för varje gång och jag har samma känsla nu. Vi försöker väl inte riktigt toppa honom ännu utan vill hålla hästen på en lagom nivå och över en längre tid i stället, men han är riktigt bra igång nu.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.