Inför V75 (jackpot): ”Given att vara högt upp i ranken”

61
v75boden
v75boden

I Elitloppet blev allt fel från spår åtta bakom startbilen.
När han på lördag jagar ett förstapris på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris är utgångsläget betydligt bättre.
– Very Kronos är given att vara högt upp i ranken, säger topphästens kusk Erik Adielsson.

Årets upplaga av Elitloppet vill nog tränare Svante Båth och övriga kretsen runt Very Kronos (V75-7) helst glömma. Hästen blev hängande i tredjespår i sitt försök och kom i mål som utslagen sexa på stumma ben. Men nu har han slickat såren och den här gången drog han nummer två i spårlottningen.
– Han fick ett tufft lopp för tre veckor sedan men i grunden är han en rätt hård häst och man kan räkna på ena handens fingrar när han har gått tom i mål, så känslan är att han klarar av det, säger Erik Adielsson.
– Spår två är jättebra. Spåret spelar överlag lite mindre roll när det är längre distans än vad det var i Elitloppet men jag tar ju hellre två än tolv och jag är nöjd med förutsättningarna.

”Very är Very”
Det är jackpot på V75 och sjurättspotten beräknas uppgå till 47 miljoner kronor. Dessutom körs tävlingarna senare än vanligt. V75 tar sin början 19.30 och huvudnumret Norrbottens Stora Pris går 21.45. Very Kronos är spelad till favorit från sitt fina utgångsläge men loppet är fyllt av högklassiga hästar och oavsett vem som står som vinnare när dammet har lagt sig på Bodentravet kommer det krävas en topprestation för att ta hem segerchecken.
– Det är ett riktigt, riktigt bra lopp. Det är väldigt många bra hästar och jag tror inte att någon kommer bli stor favorit utan det är säkert fyra-fem stycken som är aktuella, säger Erik Adielsson och påminner om att hans häst har en historia med osäkra tendenser och galopper.
– Very Kronos är given att vara högt upp i ranken. Sedan, som de flesta vet som följer trav, Very är Very. Nu har han skött sig väldigt länge och varit bra, magkänslan säger att han kommer fungera fint, men han är inte den där rutinerade gamla eliträven som bara gör allting utan att jag behöver följa med, utan han är lite speciell och det är också lite av charmen med honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelI höst blir det expressfart på V64
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Djuse klev över 100-strecket tillsammans med Kihlström

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.