Inför V75 (jackpot): ”Han är riktigt på gång”

139

Inför V75 (jackpot): ”Han är riktigt på gång”

Johan Untersteiner har flera spännande hästar till start när jackpotmiljonerna ska fördelas på lördag.
– Allra störst förväntningar har jag på Ture L.A., säger Halmstadtränaren inför V75® på Jägersro.

Johan Untersteiner gör resan till Malmö med en välfylld hästbuss. I samtliga av de fem inledande avdelningarna har han häst till start och det är i lägsta klassen, klass II, som han selar ut Ture L.A. (V75-2). Fyraåringen, med fyra segrar efter sju starter, var senast tillbaka efter ett nio månader långt tävlingsuppehåll och slutade då trea efter att ha släppt ifrån sig ledningen.
– Jag låg väldigt lågt senast och tyckte inte att han var färdig för några stordåd, men jag tror att han är minst en klass bättre den här gången. Det behövs väl också när det är V75 men jag har ganska höga tankar om den här hästen, säger Johan Untersteiner i podden V75® – lördag hela veckan.
Ture L.A. startar från spår två bakom bilen. Att han kan öppna kvickt visade han i fjol när han enkelt tog hand om ledningen från innerspår bakom startbilen och senast då han spetsade från spår tre i volten. Den här gången planerar Johan Untersteiner också att lägga i ytterligare växlar utrustningsmässigt.
– Barfota bak för första gången är tanken. Första gången med rycktussar är också planen. Han gick med öppet huvudlag senast och blev väl flegmatiskt med det. Jag vågade inte ha kvar det halvstängda som han brukar gå med när det var voltstart. Men nu återgår vi till halvstängt huvudlag. Jag tycker att han är bra för klassen och tror att han är riktigt på gång.

På väg mot gulddivisionen
Kapable Global Beware (V75-3) har vunnit fyra av sex lopp i år och när han senast var tillbaka efter några veckors tävlingsuppehåll stod han för en respektingivande insats från ledningen.
– Han gjorde nog sitt bästa lopp i karriären senast. Han kändes så fruktansvärt fin inför det loppet så jag hade en väldigt bra feeling att han skulle leverera en bra prestation. Han börjar hitta sig själv hästen och det kändes väldigt fint senast. Jag hoppas att han ska vara lika fräsch och fin till den här starten.
Fyraåringen vann en klass II-final för tre starter sedan och att han nu har gått upp två klasser till bronsdivisionen är inget som oroar hans tränare.
– Han var trea i försöket till derbyt och senast vann han på ett riktigt rejält sätt på en 12-tid full väg, så jag är inte det minsta bekymrad över att han ska duga här också.
Spår fyra i voltstart är aldrig bra men inte heller det ger Johan Untersteiner några gråa hår.
– Jag tror att han kan öppna ganska bra. Det gäller första steget bara, att han börjar i trav, sedan är han rätt kvick i benen. Jag hoppas att han ska göra en likvärdig prestation med senast. Men han är lite svår att räkna på innan loppen. Det är viktigt att han håller sig fräsch och fin. Nu har han bara gått väldigt lugna jobb efter senast och jag tycker att det har känts och sett bra ut.
Att Johan Untersteiner ser hög potential i hästen är inget han hymlar med.
– Han kommer klättra ända upp i guld om han håller sig fräsch.

”Kändes otroligt fin”
I den inledande avdelningen står stallets hopp till Racing Ribb (V75-1) med bricka sex bakom startbilens vingar.
– Jag tror att han kan leverera en bra prestation men jag tycker på pappret att det är några som är för bra och vi får nog jobba in en bra placering i första hand. Att han ska vinna känns väldigt långsökt, säger Johan Untersteiner, som har bra koll på flera av konkurrenterna som han har kört i de senaste loppen.
– Adde S.H. (V75-1) gick väldigt bra senast. Jag var mycket nöjd med honom och det var en väldigt rask avslutning. Jag är för dåligt påläst för att uttala mig om hur han är från innerspår. Skulle han hålla ledningen tror jag att det blir väldigt svårt att slå honom, om det blir normalt kört.
– Bordeaux S. (V75-1) öppnade ganska bra senast. Jag sa till Jerry (Riordan) att hade jag verkligen gett mig fanken på det hade han öppnat ännu fortare men jag var så inne på att köra felfritt i första hand för jag tyckte att jag hade bästa hästen. Han kändes otroligt fin, 100 procent i stilen. Jag har alltid uppfattat honom från sidan som att han kan vara lite hackig och ha svårt med stilen, men han var helt 100 senast.
– Grandfather Bill (V75-1) fungerade tyvärr inte senast och åtgärdades av veterinären direkt efteråt. Han kommer garanterat i bättre slag den här gången men han känns bortlottad från det här spåret.

Väl långt mellan starterna
Sina övriga V75-hästar kommenterar Johan Untersteiner enligt följande:
– Bluehill’s Wind (V75-4) har bara gjort elva starter och varit bland de två första i sju av de starterna, och då galopperade hon bort sig i de två första, så det är väldigt bra statistik. Sedan blir det så klart tuffare. Hon var varit ute i lite mer vanliga gäng och kommer ut i V75 nu. Men jag tycker att det är en häst under utveckling och jag tror att det finns någon växel till i henne. Så från ett fint läge tror jag att hon är med och kör om fina pengar igen, även om kanske tvåa-trea är mer realistiskt än att vinna.
– Unacerveza Broline (V75-5) har gjort jättemånga fina lopp och verkligen utvecklats. Det hänger ihop med att han har varit frisk och fräsch och kunnat starta på kontinuerligt. Han har bara blivit bättre och bättre. Men hade jag fått välja hade jag kört det här loppet för två veckor sedan. Det blir lite långt mellan starterna och det tycker jag inte gynnar oss. Jag tycker att han är lite bättre när han får starta tätare och det gör det lite lurigare. Men jag ville ändå vänta och köra på V75 när han fortfarande står väldigt bra inne i klass I.

Föregående artikelInför V86/jackpot: ”Hon har toppform – är en bra spik”
Nästa artikelVärldsmästarkusken flyttar till Sverige

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.