Inför V75 (jackpot): ”Hoppas få visa upp hästen i bra skick”

35

Inför V75 (jackpot): ”Hoppas få visa upp hästen i bra skick”

Tomas Pettersson dyker upp på V75® med två hästar.
Fyraårige The World is Mine har utvecklats starkt på sistone och kan vara ett kul bud i inledningen på Rättvik.

11 The World is Mine (V75-1) gör på lördag sin tredje raka start på V75®. Han var med i Klass 2-finalen senast på Färjestad men befinner sig kvar i klassen. Till den här starten meddelar tränaren Tomas Pettersson intressanta ändringar, hästen ska testas barfota runt om för första gången.
– Han fick en bra placering i Boden näst senast utan att gå i botten och senast stod han byngligt till mot tuffa hästar, vi ville ha ett snällare upplägg då och han gick i mål med krafter kvar utan att det blev någon utdelning. Det är planerat barfota runt om i alla fall, det skulle vara om det blev hällregn eller så. Han är stark och rejäl i träningen men har inte gått lång distans i lopp. Formen tror jag är bra, det var inga större fel på hästen när han ströks inför senast, vi har laddat mot det här meetinget och han har tränat för fullt. Jag vill att hästen gör ett bra lopp, stämmer det under vägen hoppas jag att jag kan visa upp honom i bra skick, men det är svårt att sia om chanserna.

Matadoren Eme har blivit lugnare
I den avslutande Bronsdivisionen heter Bollnästränarens bidrag 9 Matadoren Eme (V75-7) som fortsätter att göra jämna och stabila insatser.
– Matadoren Eme tycker jag håller bra form, han fick ett tufft lopp senast men höll ändå bra. Han har utvecklats fint i min regi och ser fin ut i jobben. Hästen har blivit lugnare på sistone, den biten är något som vi jobbat med lite och det är roligt att det funkar. Det känns väl inte som någon är något jättehet chans men ska jag nämna någon före den andra blir det The World is Mine.
Tomas Pettersson är också kusken bakom Anders Jonssons trotjänare 1 Ajlexes Cubano (V75-3) som inleder från innerspåret i Gulddivisionen.
– Ajlexes Cubano tyckte jag hängde med bra i lördags mot ett liknande gäng. Formen är nog god men han vinner nog inte sådana här lopp längre. Som det ser ut på pappret vill jag nog ha rygg på någon av Milliondollarryhme eller Nadal Broline, de vill jag gärna sitta bakom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 tips till alla avdelningar från TIPSAREN Spelguiden
Nästa artikelSvanstedt och Captain Corey ostoppbara i Hambletonian

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.