Inför V75® (jackpot): Kan stjäla showen över favoritdistansen

61

inför v75® (jackpot) kan stjäla showen över favoritdistansen

Han har radat upp topprestationer sedan han flyttade hem till Norge och efter hans vrålspurt som tvåa i Bergsåker Winter Trot pratas det om Elitloppet.
I gulddivision på Åby kan Stoletheshow bekräfta att han är en häst för fartfesten på Solvalla i maj.
– Det är alltid trevligt när det börjar pratas om Elitloppet för det betyder att man har en väldigt bra häst, säger Frode Hamre.

Stoletheshow skördade under flera år stora framgångar i regi Marcus Lindgren, som treårings vann han Norskt Travkriterium och som femåring var han tvåa i Jubileumspokalen, men han har hittat ytterligare växlar sedan han i höstas återvände till sitt födelseland och gick i träning hos Frode Hamre. Fyra segrar och tre andraplatser har det blivit efter flytten och efter att senast ha levererat en rykande avslutning över opassande distans blir han stor favorit i lördagens gulddivision.
– Han har varit fantastiskt bra i vinter och ser fortsatt fin ut i jobben. Han verkar fräsch och fin och redo att prestera bra på Åby, säger Frode Hamre.
– Jag gillade hans avslutning på Bergsåker över en distans som kanske var i längsta laget (2 640 meter). Nu har han en lite speciell uppgift med tanke på att han har bakspår över kort distans men som jag tänker mig loppet i morgon, utifrån vad jag har läst mig till och hur jag känner till motståndet, kommer det bli lite körning. De som står mitt i banan är snabba ut och jag kan inte tänka mig att det blir någon stor temposänkning under loppet. Så jag hoppas och tror att han kan sitta i rygg så länge som möjlig och slipper gå fram utvändigt utan rygg och göra jobbet.
Lördagens gulddivision går över sprinterdistans, och en stark insats skulle stärka Stoletheshow elitloppsaktier rejält.
– Även om han gick bra över 2 600 på Bergsåker tror jag att 1 609 meter är hans bästa distans och vi hoppas att han ska göra ett riktigt bra lopp. Tiden går fort och sista helgen i maj närmar sig, men vi vet mer i slutet av april vilka som har formen och är bra nog för Elitloppet.

Redo att leverera direkt
Frode Hamre har även segervane Asteroid (V75-5) till start inom V75®-spelet. Han vann åtta av tio lopp under fjolåret och gör nu sin första start som fyraåring i bronsdivisionen.
– Han har tränat på väldigt bra i vinter, gått massor av jobb och varit fräsch och fin. Han har gått två runbanejobb på 1.17 full väg med lite snabbare slutvarv. Så han är bra förberedd och jag tror inte att han behöver något lopp i kroppen.
Spår elva sänker naturligtvis förhoppningarna men med lite tur på vägen är inte Frode Hamre främmande för att hästen kan dyka upp där framme.
– Jag hoppas att han kan få ett lite snällt lopp så här i årsdebuten och eftersom han står så dumt till med spår elva skulle jag tro att Björn Goop ger honom ett lugnt upplägg. Men jag blir inte förvånad om han vinner.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.