Inför V75/jackpot (lördag): Heta chanser för Goop

243

Inför V75®/jackpot (lördag): Heta chanser för Goop

Björn Goops stall går på högvarv och toppar landets tränarliga när det gäller inkörda pengar.
Goop leder även tränarligan på V75 och har flera heta chanser på förhand på Axevalla.
– Tycoon Broline är den som har högsta kapaciteten för sin klass, säger Goop som själv är avstängd under Stochampionatshelgen.

Björn Goop får stå vid sidan under helgens V75-tävlingar på Axevalla. Han selar dock ut ett gäng formtoppade hästar som har heta chanser på förhand. Stall Björn Goop tog för övrigt årets 100:e seger i år när Aramis Bar vann Norrlands Grand Prix under torsdagskvällen. Goops egentränade hästar har totalt sprungit in 15,1 miljoner kronor i år och därmed toppas tränarligan närmast före Daniel Redén. Goop leder även tränarligan på V75 med 17 segrar och selar ut fem hästar i lördagens V75-omgång. Det är återigen jackpot på V75 där en ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor på sju rätt. Så här säger Björn Goop om sina V75-hästar.
– Tycoon Broline (V75-1) är otroligt osäker men har jättehög kapacitet. Jag hoppas att han får det att fungera och sköter sig hela vägen. Spår ett är ett bra spår för att ta sig iväg felfritt. Senast galopperade han i första sväng och han är svår men jag hoppas att han får mer självförtroende och fungerar. Han är den av mina hästar som har den högsta kapaciteten för sin klass, säger Björn Goop.

”Kan nog gå rejält sista sjuhundra”
– Mellby Happy (V75-2)
 gick jättebra senast och det var lite otur att hon inte kvalade in till Stochampionatet. Hon har varit jätteduktig och i ett ganska jämnt lopp hoppas jag att hon är med där framme.
– Romanesque (V75-3) hade bra fart över mål senast och har fått bra självförtroende och bra fysik. Stenströmers häst är jättebra och har mött yttersta eliten och kan vara en svår nöt att knäcka. Men han är fin Romanesque och får han rätt lopp kan han vara med där framme.
– Royal Navy Neo (V75-6) drabbades av en skada och var borta länge. Nu är han i startbart skick när det gäller konditionen men han är inte i form och behöver få upp tempot. Senast blev det helt fel och han behöver ha ett smyglopp.
– Vicking Trebi (V75-7) gör första starten för oss och han känns fin. Det är en flegmatisk häst som nog kan gå rejält sista sjuhundra metrarna. Jag tror att han kommer att göra ett ganska bra lopp, säger Björn Goop.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.