Inför V75 (Jackpot): ”Plan A är att köra full fart till ledningen”

114

Plan A är att köra full fart till ledningen

Obesegrad barfota.
Första gången med jänkarvagn.
En optimistisk tränare.
Kan Hombre D. vara en vinnare när Jägersro bjuder in till V75 med jackpot och 55 miljoner i sjurättspotten?
– Plan A är att köra full fart till ledningen, säger Oskar Kylin Blom om sin häst som absolut inte tillhör favoriterna i V75-3.

Två segrar och under 100 000 kronor intjänat på karriärens första åtta starter.
Då ryckte Oskar Kylin Blom skorna på sin treåring Hombre D.
Resultatet blev två segrar och fördubblad prissumma på två starter.
Men det är på lördag som hästen ska få visa vad han verkligen kan.
– Formen är jättebra, jag tror att den är hundraprocentig nu, det känns så i träning, säger Kylin Blom som alltså räknar med en ännu bättre insats än vid de båda övertygande segrarna på sistone.
– Han har fått två lopp i kroppen efter lite uppehåll och var inte mer jobbad än att han hade fått de vanliga intervaller hemma inför första loppet hemma på Gävle. Det känns bara positivt, det känns som att han riktigt på gång, fortsätter Gävletränaren som inte har några planer på att backa från sitt sjundespår bakom startbilen.
– Hade jag fått välja hade jag tagit spår 3 naturligtvis, men nu fick jag inte välja. Men jag vet att jag har en häst som är väldigt startsnabb och jag är lite inne på att jag ska testa att sätta på en jänkarvagn den här gången. Det är vinklad vinge på Jägersro också så förhoppningsvis är det till min fördel. Det kan hända att jag inte kommer förbi alla invändigt, men jag åker inte till Jägersro för att köra preparé. Vi får ladda framåt så får vi se var vi hamnar.
– Det finns alltid en plan B, men plan A är att köra full fart till ledningen.

”Det kommer att ge effekt”
Det blir första gången i karriären som Hombre D. tävlar i jänkarvagn och förhoppningen är att det likt skorycket ska ge hästen ännu en växel.
– Jag tror att det kommer att ge effekt. Han har inte varit redo för det tidigare, men ska jag åka till Jägers och tävla på V75, det är 75 mil hemifrån, då vill jag tävla på samma premisser som de andra. Jag hoppas att jag ska åka hem med en seger, då får vi maxa så mycket vi kan, säger Oskar Kylin Blom och summerar:
– Jag har alltid tyckt att det varit en fin häst och jag har haft hög tro på honom, annars hade jag inte startat honom i de lopp han har startat i tidigare under året. Men han har strulat till det och inte funkat riktigt. Nu känns det verkligen som att han är riktigt på gång. Då hoppas jag och tror att han ska räcka ganska länge, även om V75 är V75 och alla har påställt. Men jag tycker att jag har väl påställt och att det ska vara chans att vara med och strida i alla fall.

Föregående artikelEn minneslund har skapats
Nästa artikelInför GS75®: ”Det är klart att jag tror att hon vinner”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.