Inför V75 (jackpot): Redén i förarsätet

71

inför v75® (jackpot) redén i förarsätet

Daniel Redén har 44 i segerprocent.
På lördagen kan den stiga ytterligare.
Då åker han till V75® i Umeå med fyra hästar som var och en är spelad till favorit.
– Jag har ändrat lite till i år. Små, små saker men det kan ha gjort att hästarna har blivit lite bättre och just nu känns det bra, kommenterar Solvallatränaren sina fantastiska resultat.

Umåker dukar upp för travfest. Det är jackpot på V75 och blir man ensam om sju rätt uppgår belöningen till 49 miljoner kronor. Dessutom väntar högklassig sport med bland annat Guldbjörken för högsta klassen och femåringsloppet Berth Johanssons Memorial. Daniel Redén tränar favoriten i båda loppen – samt i bronsdivisionen och diamantstoet. Störst favoritskap bär Don Fanucci Zet (V75-3). Superhingsten, som närmar sig tio miljoner kronor insprunget, vann senast sin årsdebut i bländande stil och genrepar nu inför Elitloppet på Solvalla 29 maj, där han är titelförsvarare.
– Han var riktigt bra i årsdebuten och efter det har han tränat på bra. Vi har kört lite tuffare och det känns bra. Jag hoppas att han gör ett bra lopp igen. Han ska vara på topp om två veckor, säger Daniel Redén när vi under torsdagskvällen träffar honom på Örebrotravet, där han genom Illfindmywayhome och Shirley Goodness tar två tränarsegrar av två möjliga.

”Höjt sig någon nivå”
I loppet som körs för att hedra en av Umåkers största profiler i historien, tränaren som står staty utanför banan, Berth Johansson, är det Mister Hercules (V75-5) som får axla favoritskapet. Han har tillhört kulltoppen både som tre- och fyraåring och det utan att fungera till 100 procent.
– Han slog sig på ett knä i fjol. Det har vi justerat och han verkar komma mer och mer nu när han känner sig trygg när han springer. Han har höjt sig någon nivå här i år och det känns jäkligt bra hemma i jobben också. Nu har han två lopp i kroppen och bör vara bättre än senast. Jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp.

Startspåret inget bekymmer
Bugatti Miles (V75-4) avslutade fjolåret med seger i en klass I-final i Svenska Travligan och när han i början av april årsdebuterade i V75 levererade han en vinstgivande spurt i bronsdivisionen.
– Han  gjorde en fantastisk årsdebut. Nu har han tränat på ett tag och han ska få det här loppet inför finalen. Det verkar bra och jag hoppas att han gör ett bra lopp igen.
Succession (V75-6) har gått segerlös ur årets tre inledande lopp, men efter att ha slutat fyra, trea, tvåa kan det vara dags för en fullträff nu.
– Hon gick bra senast men förlorade mot två smygkörda. Det gick fort (1.13,8/2 140 meter) och hon kommer mer och mer. Jag tror att hon kommer göra ett bra lopp. Spår fem i volten är väl tveksamt men hon brukar vara stabil, så det är nog ingen fara.

Föregående artikelV75 UMÅKER 14 maj 2022 – Tips + Nästagångare
Nästa artikelWhos Who klar för Elitloppet!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.