Inför V75 Jackpot: Tabasco C.D ett hett bud på Hagmyren

41

Inför V75 Jackpot: Tabasco C.D ett hett bud på Hagmyren

Efter en vass insats senast är han redo för V75®.
Tabasco C.D. åker 70 mil enkel resa för att sätta smak på Silverdivisionen på Hagmyren.
– Vi tror alltid på chans med den här hästen, säger tränaren Stefan Granlund.

Kalmartränaren Stefan Granlund har en reklamhäst i sin femårige 9 Tabasco C.D (V75-1) Som treåring travade han in en över en halv miljon och i fjol som fyraåring blev det seger i ett försök till Breeders Crown och hästen fanns senare med i uttagningarna till Derbyt.
Den senaste tiden har Tabasco C.D. sett strålande fin ut och har travat 1.11-tider eller bättre över kort distans fyra gånger på raken. Vid sin senaste start, i Örebro, passade han på att bli miljonär efter att via en sylvass avslutning plockat ned den ledande favoriten Chapuy.
– Han känns mycket bra för dagen och läget behöver ju inte vara helt iskallt heller då vi fått rygg på en ruskigt startsnabb häst (Morotai Degato reds.anm.) så det kan nog bli ett bra läge för honom. Han visade ju senast igen att han är i bra form och han känns fräschare nu, jag tycker att han bara blir bättre och bättre för varje lopp. Det båda gott för framtiden och jag är jättenöjd. Det ser ut som om det blir barfota bak den här gången också men det beror på banan, annars springer han nästan lika bra med skor också, säger Stefan Granlund.

Inga problem med den långa resan
Granlund, med licensen vid Kalmartravet, gör en hyggligt lång resa med stallets stjärna. Det är drygt 70 mil enkel resa som väntar för att tävla på Hagmyren utanför Hudiksvall den här lördagen. Men det är knappast något som bekymrar.
– Nä, vi bara kör. Jag älskar att sitta i lastbilen med den här hästen. Vi åker absolut med förhoppningar, det är självklart, annars kan man inte hålla på med det här. Vi tror alltid på chans med den här hästen.
I starten på lördag är det Björn Goop som tar hand om tömmarna bakom Tabasco C.D. Och han kan kanske få stifta vidare bekantskap med hästen. Planer finns nämligen på att i vinter tävla nere i Frankrike.
– Ja, vi får se till vintern om det kanske blir att vi provar Frankrike. Det finns några bra lopp som går under vintermeetinget som vi vill testa. Men vi får se lite hur han tar lördagens lopp och så avgör vi efter det hur vi lägger upp det.

Hur är de närmaste planerna, kan det bli Jubileumspokalen rentav?
– Jubileumspokalen är tänkbart, men det är ju också frågan om poängen kommer räcka dit. Det är ju finaler på Åby helgen före också och det kanske vore lite dumt att missa att köra om 220 000 kronor i förstapris där om vi skulle kvala in nu på lördag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.