Inför V75®/jackpot: Träff hoppas på träff i rutan

88

Inför V75®/jackpot: Träff hoppas på träff i rutan

Utan publik uteblir mycket av festen i Bollnäs på lördag.
Magnus Träff – korad till årets tränare på banan i fjol – har planer för den digitala storpubliken i stället.
– Jag tycker att både Arabesque och Queer Fish ska streckas på V75®.

Hälsingland och Bollnäs är platsen för lördagens V75-omgång.
En stor händelse på den lilla banan som i år får köra tävlingarna utan publik i semestertider.
Magnus Träff har haft tävlingsdagen i sikte ända sedan i vintras och lyckades få med två hästar på det stora spelet.
Elvaårige Queer Fish skrällvann Sweden Cup på Solvalla förra året och är still going strong. Träff varnar för stallets stjärna i gulddivisionen (V75-3) men tror lika mycket på femårige Arabesque i den lägsta klassen (V75-2) i jackpotomgången där en ensam vinnare med sju rätt kan kamma hem 34 miljoner kronor.
– Jag vet var jag har Queer Fish som är mycket jämn och säker – medan Arabesque är den ivriga sorten men säkert har högre toppar än vad Queer Fish har i dag.
Folkhälsomyndigheten sätter fortsatt stopp för publik på idrottstävlingar.
– Det är synd när det är stor travdag i Bollnäs men vi får göra vårt bästa för tv-publiken, säger hemmatränaren.

Konvalecent från Malmö
Efter många år som tränare på amatörbasis plockade Magnus Träff ut proffslicensen i januari 2019 och blev korad till årets tränare på banan under sitt första år som professionell.
Ljusbrune valacken Arabesque inledde tävlandet som tvååring hos Joakim Lövgren på Jägersro. Efter en skada flyttades hästen till Bollnäs och Träffs träning.
– Det blev inga starter som treåring för Arabesque. Tord Olsson från Malmö har många hästar hos Lövgren och hörde av sig hit till oss. Vi gick in i halva hästen. Olsson har verkligen gett oss tid att ”härja” lite som vi vill för att hästen ska komma tillbaka, säger han.
18 starter i den nya regin har slutat med fyra segrar. Arabesque är snabb bakom bilen och har ofta tagit ledningen med framspår. Ett andraspår i lördagens V75-2 är nästan bästa tänkbara menar tränaren.
– Ulf (Eriksson) får lägga upp taktiken men hästen är så naturligt startsnabb så det blir väl att köra till. Sedan får man se hur det löser sig för konkurrenterna. Han går ju bra i ledningen och känns fantastiskt fin för dagen. Så jag hoppas och tror att han ska göra ett riktigt bra lopp och att det till och med kan bli seger, säger Magnus Träff.
I V75-debuten i Gävle i maj galopperade Arabesque kort efter start. Anledningen?
– Han har ju haft lätt att skruva upp sig så vi har matchat honom lite försiktigt, så att det inte ska brinna av någon säkring på honom. I Gävle föll han dock tillbaka i gamla synder. Han var inte alls i balans då och var mera vild än tam i värmningen. Vi har ändrat lite i värmningsrutiner på honom och i de två senaste starterna har han varit mycket finare.
Vad gör hästen mellan starterna?
– Han går ju bara sina ordinarie jobb hemma. Just honom undviker vi att åka in och ”sprätta” något extra inne på Bollnästravet med. Men han har fått gå lite tuffare strax för den här starten för att vi velat steppa upp honom – och det är i de jobben han känts så fin.
Han debuterade barfota bak i Gävle men galopperade. Hur blir det nu?
– Det var inte balasen han galopperade av, så det blir nog att rycka bakskorna på honom igen.  Sedan ska jag prata med Ulf under veckan om att vi eventuellt ska prova att sätta på honom en ”bike” också (amerikansk jänkarvagn). Hästen har ju en sådan fin gång och jag tror att han kommer att gynnas väldigt av det. 8 Champ Lane och 9 Slippery Runway är två väldigt bra som han möter. Men jag tycker att det är ett väldigt öppet lopp. Det är många som kan vara med och göra upp men jag tycker definitivt att Arabesque är en av dem, säger Magnus Träff.
Queer Fish har en seger på 13 försök efter sprinterklassikern Sweden Cup i maj 2019. Positiv som femma senast i ett riktigt hårt gäng på Lindesberg i ett lopp som vanns av Missle Hill.
–  Det var klart bättre bett i hästen då jämfört med tidigare! Vi har haft svårt att få med honom i loppen i vår och sommar men nu känns det som att formen är där. Vi var lite missnöjda med hur han rörde sig senast och han har fräschats till och efter det har han tränat på riktigt bra.
Så vad säger du till spelarna?
– Jag tror en hel del på ”Firren” den här gången. Han känns bra och det brukar vara ett bra tecken när han inte är och skaver på sig bak i snabbjobben med sin grova i aktion. Nu går han helt ren och det brukar vara ett bra tecken. Han kommer att gå barfota runt om nu. Ja, vi rycker vi nog allt som sitter löst och kör så optimalt som möjligt. Det blir blinkershuvudlag, barfota runt om och bike. Guld är kanske ännu jämnare än loppet Arabesque är med i. I princip alla kan vinna och det blir nog positioner som avgör och Queer Fish har i alla fall ett bra utgångsläge, slutar en på det hela taget ganska optimistisk hemmatränare.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75/jackpot: Lindblom har väntat in starten i Bollnäs
Nästa artikelJanne Jackpot inför V75 Jackpot på Bollnästravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.