Inför V75 (jackpot): Tre hemmahopp i miljonjakten

112

Inför V75® (jackpot): Tre hemmahopp i miljonjakten

Oskar Kylin-Blom har vind i seglen och när hans hemmabana Gävle på lördagen arrangerar V75 har han en vass trio till start.
– Jag tror att alla tre kan vinna om det stämmer på vägen, säger han inför den jackpotkryddade omgången.

Oskar Kylin-Blom, 28, har redan räknat in 18 tränarsegrar i år och i kolumnen för inkörda pengar står det 1 759 350 kronor. Håller han ångan uppe kommer den unge tränaren slå fjolårets rekordsiffror, 37 segrar och 3,4 miljoner kronor inkört, med marginal. På träningslistan finns 61 hästar, lika många som det ligger miljoner i lördagens sjurättspott, och tre av dem ska ut inom ramen för V75. Först att kopplas för sulkyn är Staro Onyourmarks (V75-3). Det fyraåriga stoet har lottats till ett besvärligt elftespår bakom startbilen över kort distans, men hon kommer från seger och hennes tränare och kusk har inte gett upp på förhand.
– Hon har haft bra form en längre tid men jag har legat helt fel på det med balansen. Jag har inte riktigt lärt känna hästen och därav har det inte blivit någon utdelning. Men hon fick det senast när vi hittade rätt med balansen och hon känns riktigt bra nu, säger Oskar Kylin-Blom.
– Läget är som det är men blir det högt tempo tror jag att hon kan fälla många till slut. Skulle det stämma lite tycker jag absolut att hon ska vara med och kriga om en bra placering i alla fall. Jag har aldrig dragit det norska huvudlaget på henne. Det kan bli läge att göra det nu och känslan är att hon kommer svara bra på det.

Full laddning från start
Hombre D.
 (V75-5) har inte heller fått något roligt utgångsläge, men trots spår åtta bakom startbilen är Oskar Kylin-Blom optimistisk.
– Han har utvecklats otroligt bra och nu känns det som att han går ner lite i klass, det är inte samma gäng som han har mött i de två senaste loppen. Även om det är ett väldigt hårt och tufft klass I-försök och vi fick ett iskallt läge, tycker jag att han ska ses med chans. Han har fått två snälla lopp i rad och jag ser inget annat än att jag laddar vad som går från start och så får vi hoppas att vi kommer ner. Skulle vi bara hamna i dödens så gör inte det mig någonting för han tävlar väldigt bra där. Jag tycker att han ska ses med chans.

”Formen kommer sitta där på lördag”
I den avslutande avdelningen, där jackpotmiljonerna slutligen ska fördelas, är det Morotai Degatos (V75-7) tur att försvara stallets färger. Hästen hade en mycket bra vinter och är nu tillbaka i hetluften med två lopp i kroppen efter uppehåll.
– Jag har siktat på det här loppet med honom. Det har varit planen ända sedan Åby (13 februari), att han ska vara i form till det här. Han hade tränat tungt inför första starten i Gävle och sedan fick han starta ganska tätt efter det. Han har gått framåt väldigt mycket med de loppen och han känns väldigt fin. Jag tror att formen kommer sitta där på lördag.
Sexåringen hade till skillnad från sina stallkamrater tur i spårlottningen när han drog bricka ett bakom bilen. Eller hade han det?
– Spår ett ska man väl inte gnälla på men det är inte vad jag hade valt om jag hade fått önska. Det är nog risk att vi blir över där på innerspår. Men vi laddar vad som går och hoppas att det löser sig.
För motståndet står bland annat högkapable Admiral As och segervane Oxidizer, men Oskar Kylin-Blom tror på sin häst.
– Det klart att det är ett väldigt tufft gäng, men som han känns nu och med tanke på förra loppet så tror jag att han kan gå en låg 13-tid, kanske till och med under, så jag tycker att han ska ses med bra chans i alla fall, trots läget. Jag tror att han är lika bra som i vintras och eventuellt kommer jag köra barfota runt om. Det tror jag absolut kommer vara en fördel för hans del. Jag tror att han kan bli ännu snabbare med det över hela distansen och lite snabbare från start också. Sedan får vi se. Admiral As kanske är hur bra som helst direkt i årsdebuten och då kan det bli svårt att slå den, men jag tycker att jag åker ut med en bra häst som ska ses med bra chans.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÅrets snabbaste i Sverige klar för Elitloppet
Nästa artikelInför Elitloppet: Mardrömsspår för hemmafavoriterna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.