Inför V75 (jackpot): Wäjersten mot elva miljoner inkört

59

inför v75 (jackpot) wäjersten mot elva miljoner inkört

Daniel Wäjersten går mot sitt i särklass bästa år hittills och med två heta segerbud på V75® talar allt för att han passerar elva miljoner kronor inkört under lördagen.
– Det blir en spännande dag, säger Bergsåkertränaren inför tävlingarna på sin hemmabana.

Spännande blir det även för spelarna. Det är jackpot på V75 och sjurättspotten kommer enligt prognosen uppgå till 50 miljoner kronor. Kanske är Daniel Wäjerstens Spickleback Face (V75-3) hästen att bygga sitt system omkring? Sjuåringen startar med två imponerande segrar bakom sig och är spelad till storfavorit i gulddivisionen.
– Inför anmälan trodde jag väl inte att han skulle bli jättefavorit i gulddivisionen men han har varit väldigt fin. Framför allt näst senast när han besegrade Selmer I.H., som jag tycker är en riktig kanonhäst. Det är väl han som sticker ut i loppet såhär på förhand också, säger Daniel Wäjersten.
Bricka elva bakom startbilen är aldrig någon höjdare men för Spickleback Face spelar det inte så stor roll enligt hans tränare.
– Det klart att jag hellre hade haft ett framspår men han är inte så jättesnabb ut och hade väl hamnat bland de sista ändå. Nu får vi se hur långt bak det blir.
Spickleback Face räds inte att göra grovjobbet själv, segern näst senast togs från positionen utvändigt om ledaren, och ett offensivt upplägg är att vänta.
– Skulle han kännas riktig bra för dagen och det blir stiltje så tål han den typen av lopp, och han trivs lite grann med det också, så det ser jag inte som någon omöjlighet. Jag åker ut med en häst som jag tycker kan vara med och göra upp om det.

Mycket krafter kvar senast
Det fattas bara strax över 50 000 kronor innan Daniel Wäjersten passerar elva miljoner kronor inkört som tränare under 2021. Skulle den gränsen mot förmodan inte vara passerad inför silverdivisionen har favoritspelade Algot Zonett (V75-5) goda möjligheter att med råge tjäna de pengar som saknas.
– Spår nio passar helt okej. Han öppnade faktiskt ganska bra för att vara han senast men jag vill inte sätta mig i en svår situation för att han ska tjäna en position eller så utan han får börja lite som han vill själv och så tar vi det därifrån.
Hästen galopperade senast 50-talet meter från mål efter att ha fått fritt spurtutrymme från tredje par invändigt.
– Jag var väldigt nöjd med honom i värmningen senast. Han var ute i en bilprovstart och blev ganska laddad i loppet tack vare att vi vässade upp honom lite före, så jag tror att galoppen berodde på att han var lite för ivrig och skulle börja spurta, och det har inte varit hans gren riktigt. Han hade ganska mycket krafter kvar och sprang lite över sin förmåga.
Medeldistans, 2 140 meter, är i kortaste laget för Algot Zonett men det råder ändå inga tvivel om att Daniel Wäjersten tror på sin häst.
– Jag hade väl hellre sett att det var lite längre distans men det är som med Spickelback, att jag åker ut med känslan att jag har en häst som kan vara med och göra upp om det. Jag tycker nog att barfotaförbudet gynnar honom. Det är inte så jättestor skillnad för honom utan skor så det kan vara bättre för hans del att de andra måste ha skor.

”Möter lite tuffare hästar nu”
Ytterligare två hästar från stallet ska ut inom ramen för V75 men de är mer platsbud än segerbud enligt sin tränare.
– Bottnas Future (V75-1) var ganska så bra senast och gick en bra tid på 1 600 meter. Vi får se lite hur hon tacklar fjärdespåret och var vi hamnar. Det är väl i första hand runt en fjärdeplats jag har förhoppningar på, om det inte skulle stämma jättebra.
– Claude P. Hill (V75-7) fick spår åtta och det är inte vad man önskar sig när man ska ut på rikstoton, men nu är han nerstruken två spår så det ser lite bättre ut i alla fall. Han går jämnt och bra hela tiden men möter lite tuffare hästar nu och för att tro på segerchans hade jag nog velat ha ett lite bättre spår. Det är med honom som med Bottnas Future, en tredje-fjärdeplats i första hand och så får man bli positivt överraskad om det går bättre än så.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFinsk miljonvinst på V64
Nästa artikelV75 Tips + Nästagångare till Bergsåker 4 december 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.