Inför V75: ”Jag åker till Jägersro med ambitioner att vinna”

200

inför v75® ”jag åker till jägersro med ambitioner att vinna”

Formtoppade Hans Crebas åker till V75® på Jägersro med segerplaner.
– Jag tycker att Feline Burgerheide är bra för klassen och tror mycket på henne, säger Axevallatränaren.

Året lider mot sitt slut och Hans Crebas kommer att slå sitt tidigare rekord vad det gäller inkörda pengar med råge. Stallet har kört in närmare 3,5 miljoner kronor och segerprocenten ligger stabilt runt 13-14 procent.
– Jag är nöjd och hästarna har tävlat jämnt och bra. Vi vinner lopp i stort sett varje vecka och utvecklas hela tiden tillsammans, säger Hans Crebas.
För knappt ett år sedan fick Crebas det stora förtroendet att bli huvudtränare för stall Palema och helt plötsligt dubblade antalet hästar i stallet.
– En sådan chans får man väl bara en gång i livet och det var givet att tacka ja. Det är klart att det är ett stort ansvar och att man nu får ögonen på sig och förväntningarna blir större. Palema har väldigt bra unghästar som jag inte varit i närheten av tidigare. Tvååringarna är jättefina och även dom som är ett år är välstammade och ser mycket fina ut. Det är en skön känsla att gå till stallet på morgonen.
För bara ett par månader sedan fylldes stallet på med treårige Finn Palema som tävlat på andra sidan Atlanten för Åke Svanstedt. Hästen har vunnit fem lopp på elva starter och travat in drygt 600 000 kronor.
– Finn Palema var väl snäppet under de bästa i USA. Han kom i ett mycket fint skick och har fått ta det lugnt för att acklimatisera sig. Det känns som en väldigt fin häst och jag tror han kommer att passa här i Sverige över lite längre distanser då han verkar vara stark. Det blir ingen start i år utan vi siktar på nästa år och det blir spännande.

Står sig bra i klassen
På lördag är det V75 på Jägersro och Hans Crebas åker dit med en häst. Feline Burgerheide (V75-6) kom till stallet i somras och tog tre raka segrar direkt.
– Det är en jättefin häst. Hon har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, hon står sig bra i klassen än så länge.
Senast slutade tvåa Feline Burgerheide via en stark avslutning i vida spår.
– Jag var jättenöjd med henne trots att vi inte vann. Vi hamnade i lite dåliga ryggar och fick för långt fram. Hon spurtade vasst och hade full fart över mål. Efter det loppet känns hon ännu bättre och jag var mycket nöjd med henne i tisdagens träningsjobb, det var klart plusbetonat.
Vad är hennes styrka?
– Hon är allround och tål att jobba på om hon skulle behöva göra det.
Är hon startsnabb?
– Hon kan öppna ganska bra och jag kör gärna i ledningen om vi skulle komma dit.
Det låter på dig att Feline Burgerheide är ett givet streck, eller?
– Ja, det tycker jag. Loppet ser ganska jämnt ut och hon är nog en av de bästa hästarna på startvolten. Hon känns så pass fin och utvecklas hela tiden och jag åker till Jägersro med ambitioner att vinna.

Föregående artikelV75 Tips + Unik statistik inför JÄGERSRO
Nästa artikelZaccaria Bar överlägsen i Prijs der Giganten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.