Inför V75: ”Jag tror att han är med och krigar om segern”

196

Jag tror att han är med och krigar om segern

Han radade upp framgångar i fjol höstas och gjorde stor succé hos sin nye tränare Oskar Kylin Blom, 26.
Nu är Antonio Tabac tillbaka efter en gaffelbandsskada och har comebacken avklarad.
– Jag tror att han är med och krigar om segern, säger Oskar inför V75-starten på Hagmyren.

Antonio Tabac är en framgångssaga och ett förvandlingsnummer som verkligen heter duga. Han debuterade för den färske proffstränaren Oskar Kylin Blom den 1 juni i fjol och vann direkt. Sedan radade hästen upp segrarna inom V75 och var uppe i en svit på sex raka triumfer. Efter att ha vunnit silverdivisionsfinalen på Solvalla slog han till direkt och vann i sin debut i Gulddivisionen i starten efter. Sedan styrdes kosan till Holland och storloppet Prijs Der Giganten i Wolvega som Antonio Tabac sopade hem i suverän stil.
– Han var helt otrolig förra året och slutade aldrig att överraska. Det var som en saga och hästen levererade gång på gång. Jag tränade honom bara enligt mitt koncept och det verkade som ett miljöombyte för hästen gjorde honom gott. Det var bara i sista starten som han inte levererade, säger Oskar Kylin Blom.

Var borta i åtta månader
Efter sjundeplatsen på Solvalla i november ådrog sig Antonio Tabac en gaffelbandsskada. Det tog nästan åtta månader innan han var tillbaka på tävlingsbanan igen och comebacken skedde i Visby för några veckor sedan. Han blev där fyra på tiden 1.11,9 över 2140 meter bakom vinnande Perfect Spirit.
– Han kändes jättefin och jag var väldigt nöjd med honom hur han gick då. Han gick en bra tid i andraspår och det var starkt gjort efter en så lång frånvaro. Normalt sett ska han bara gå framåt med loppet i kroppen och han kändes jättefin i lätta intervaller i går (tisdag). Gaffelbandsskadan har läkt ihop väldigt bra enligt veterinären, säger Gävle-tränaren.

”Har inte bestämt taktiken”
Nu är det dags för årets andra start för Antonio Tabac som gör comeback i V75 när han på lördag går ut i Gulddivisionen på Hagmyren. Han har spår tre bakom startbilen över distansen 1640 meter och är andrahandsfavorit i loppet.
– Antonio Tabac (V75-6) fick ett bra spår och det ser intressant ut. Det är flera startsnabba hästar med och jag behöver inte låsa mig vid någon taktik. Jag kan kolla lite hur de andra gör innan jag själv bestämmer mig vad jag ska göra. Om han inte känns väldigt taggad så kanske jag tar det lugnt från start och kör till slut istället. Men det får ge sig när bilen släpper fältet.
– Hästen är ju väldigt allround när han är i full form och hänger med i alla tempon och kan avsluta vasst. Jag tror att han kommer att vara med och kriga om segern men jag skulle heller inte bli besviken om han är trea eller fyra i mål och gör ett bra lopp. Man ska ändå komma ihåg att han bara har ett lopp i kroppen efter ett långt uppehåll inför det här. Vi gör inga ändringar och det blir barfota fram igen, säger Oskar Kylin Blom.

Du tränar även Aston D.K. i den sjunde avdelningen som har gjort tre starter för dig och varit tvåa varje gång. Chanserna där?
– Aston D.K. (V75-7)
 har gjort bra lopp varje gång hos mig. I de två första starterna fick han onödig press men höll ändå bra. Senast hade han spår tolv över 1600 meter och fick gå ensam ute i tredjespår sista niohundra metrarna.
– Hästen är på väg uppåt i form och från ett bättre läge hade jag trott på en väldigt bra chans. Men från spår tolv över kort distans på Hagmyren får vi förlita oss på turen och ett hårt tempo. Det blir barfota runt om och jänkarvagn precis som senast när han sprang nytt rekord 1.12,6. Han är betydligt bättre när han får gå på innerspår eftersom han kränger lite i svängarna. Därför är läget lite chansartat.

Föregående artikelV75 Tips, Analys och Ranking inför HAGMYREN 27 juli 2019
Nästa artikelCarat Williams klar för Åby Stora Pris

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.