Inför V75: ”Jag tror att hon tar ledningen”

219

Inför V75: "Jag tror att hon tar ledningen"

Lars-Göran ”Lalle” Söderberg tar hjälp av vännen Ulf Ohlsson i V75 på Bergsåker.
Tanken är att championkusken ska få extra snurr på fyraåriga stoet Fluke från start.
– Jag tror att hon tar ledningen initialt och sedan får Uffe lägga upp det som han vill, säger hemmatränaren.

Lars-Göran Söderberg-tränade Fluke har utvecklats vartefter och segrarna kom i start nummer 16 och 17 i karriären.
Båda gångerna har stoet visat stor startsnabbhet och tagit två lätta segrar från ledningen.
På lördag lär det fyraåriga stoet bli en del spelad i det inledande loppet på V75 på hemmabanan Bergsåker.
Fluke – ”lyckträff” på svenska  – lottades på ett så kallat springspår i volten och får för första gången Ulf Ohlsson i sulkyn.
– Hon är så pass snabb ut att jag tror att hon tar ledningen från springen. Sedan får Uffe köra i ledningen om han vill. Taktiken bryr jag mig inte om. Senast på Solvalla satt hon fast och var pigg i mål och det känns som att hon hade tjänat en bra slant om hon fått chansen där. Det norska huvudlaget hon använde för första gången kan kanske komma till användning nu i stället, säger Lars-Göran ”Lalle” Söderberg, som är med och deläger hästen.
Lars-Göran Söderberg har kört stoet i övervägande delen av starterna och suttit i vagnen vid en av de två segrarna som kommit.
Båda gångerna har loppen startats med bil.
– Hon har visat att hon är snabb med volt också. Jag hade springspår med henne i ett sådant där rikstotolopp som går utanför V75 en gång och då spetsade hon plättlätt trots att jag missade från start, säger han.

”Kör ju så jävla lite lopp”
Ulf Ohlsson har vunnit mest i Sverige under en längre period och brukar vara den blågule kusk som kör flest travlopp varje säsong. Han närmar sig seger 6000.
Lars-Göran Söderberg ville testa med vännen Ohlsson som ”chaufför” bakom Fluke den här gången.
– Jag kör ju så jävla lite lopp och tycker inte att jag prickar bra i voltstart helt enkelt. Så just för hennes del är det jätteviktigt att komma iväg bra den här gången. Ohlsson kan bli en viktig marginal och det där extra som behövs, säger Sundsvallstränaren.
Du tror som sagt på bra spetschans och överlåter sedan till ”svart kusk” att bestämma taktiken?
– Ja, jag vet ju inte hur fort de andra kan springa men jag tycker att hon borde kunna vara med bland de tre om det inte blir någon idiotkörning från start då. Uffe brukar vara lite ”stänkrädd” också och får ju köra i spets om han vill. Det är ju mycket större chans att han får vara någorlunda i fred om han sitter i ledningen än om jag gör det…
Hur blir banan på lördag tror du?
– Det skulle vara kallt hela vägen fram till lördag enligt prognoserna och jag har svårt att tänka mig att det inte blir tjäle i banan. Det kommer definitivt att behövas brodd bak och kanske fram också. Fluke går lika bra med brodd som utan och det är nästan så att jag skulle föredra brodd på lördag eftersom hon är van det och kan ha fördel gentemot andra tillresande hästar.
I V75-7, klass I, kör Ulf Ohlsson stallets Classics Never Die. Chansen?
– Det blev ett hårt lopp för honom och jag har svårt att tro att han kan vinna i det där getingboet. Men han fick ett kanonläge och gör ju alltid bra lopp och de springer inte ifrån honom på något vis. Så det kan bli en bra slant om han kommer ner på innerspår. Senast var han bra men jag tyckte att han blev väl trött efteråt, åt dåligt och han fick bara gå i hagen i en vecka efteråt.  Nu tränar han på och känns pigg igen men han han tog trots allt åt sig mer än han brukar.

Föregående artikelNästagångare till V86 ikväll
Nästa artikelV75 Bergsåker med JANNE JACKPOT & HARRY BOY

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.