Inför V75: Jagar revansch i E3-revanschen

197

e

Increased Workload har tillhört kulltoppen hela året.
Men utan att få någon riktig fullträff.
E3-revanschen på V75 är kanske årets sista chans för talangen att vinna något stort.
– Han har haft mycket otur i de större loppen. Det känns som att det kan vara hans tur, säger Marcus M Melander.
Stall Stefan Melanders hästar hade uppvisning på Solvalla vid onsdagens V86-tävlingar och trion Pitch Command, Porthos Amok och Digital Darling visade att det inte är något fel på stallformen.
Till V75-tävlingarna på Bergsåker skickar man fyra hästar och vi har pratat med Marcus M Melander i stallet som berättar om chanserna.
Först ut är 1 Digital Ink (V75-2) som skrällvann en klass II-final på V75 senast och tjänade 200 000 kronor. Treåringen imponerade oerhört och vann trots att han fick inleda första 500 i tredjespår och sedan gå resten av loppet utvändigt ledaren.
Nu handlar det om klass I och från innerspår bakom startbilen ser Digital Ink ut att bli favorit.
– Han gick jättebra sist och det var första gången barfota. Han har visat tidigare när vi kört barfota bak med honom att han har höjt sig. Nu körde vi barfota runt om och det fungerade bra. Det är tveksamt om han gå barfota igen nu på lördag med tanke på att det ska bli väldigt kallt vad jag har hört. Vi får väl se lite hur det blir med balansen, men hästen känns i alla fall lika fin som inför den senaste starten, säger Marcus M Melander.

På väg mot fem miljoner
I en på pappret öppen gulddivisionen har 4 Timetosaygoodbye (V75-3) fått ett bra utgångsläge. Nioåringen, som kan passera fem miljoner kronor inkört på lördagen, var trea i en guldfinal (Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst) senast som vanns av stallkamraten Friction.
– Han gick jättebra bakom Friction senast och är väl bäst på kort distans och det är det den här gången också. Som sagt, banorna kommer att bli väldigt hårda säger de och han kommer väl att gå med bakskor den här gången, men det viktiga är att han går barfota fram.

Två chanser i E3-revanschen
300 000 kronor ligger i potten i E3-revanschen och här selar stall Melander ut två hästar.
Kriteriefyran 7 Increased Workload (V75-6) är verkligen ute efter revansch efter en massa strul och stolpe ut i storloppen i år. Till exempel har han misslyckats att kvala in till båda E3-finalerna trots att han tillhört favoriterna på förhand.
– I försöket till långa E3 galopperade han 500 kvar i en snäv situation och i korta E3 var distansen alldeles för kort för honom så han hängde helt enkelt inte med. Han sprang så fort han kunde, förklarar Marcus M Melander.
– Han har haft mycket otur i de större loppen. Det känns som att det kan vara hans tur. Han gick bra sist tycker jag. Han fick väldigt långt fram och satt en bit bak från det tråkiga läget som han hade. Han känns jättefin inför den här starten i alla fall. Han har ett lite vingligt läge men hästen känns bra.
12 Pine Cool (V75-6) drog ”Svarte Petter” och fick sämsta utgångsläget. Men treåringen visade fin form i senaste starten då han blev tvåa på V86 från samma utgångsläge.
– Han höll fantastiskt bra senast. Han gör alltid bra lopp hästen utan att få vinna, men det är absolut ingen icke-vinnare. Men han möter tuffa hästar hela tiden och får tuffa lopp. Han gör det alltid jättebra och han kommer säkert att kunna sluta långt fram han också.

Lars-Ove Pettersson